Facebook adaugă noi opțiuni pe platforma sa și pe Instagram

Publicat: 01 08. 2018, 17:20

„Noile opțiuni, ce vor fi disponibile în curând, au fost concepute pentru a-i ajuta pe utilizatori să gestioneze timpul pe care îl alocă acestor două platforme și să încurajeze conversațiile între părinți și adolescenți cu privire la obiceiurile online potrivite pentru aceștia”, se menționează în comunicat.

Accesarea noilor instrumente poate fi făcută de pe pagina de setări a fiecărei aplicații. În cazul platformei Instagram, trebuie selectată „Your Activity”, iar pe Facebook – opțiunea „Your Time on Facebook”.

„În partea de sus, va putea fi văzut un tablou de bord care arată timpul mediu petrecut utilizând aplicația de pe dispozitivul respectiv. Apăsați orice bară pentru a vedea timpul total înregistrat pentru ziua în curs. Sub tabloul de bord, puteți seta un memento zilnic pentru a vă trimite o alertă atunci când ați atins timpul pe care ați decis să îl petreceți în aplicație în ziua respectivă. Aveți posibilitatea să modificați sau să anulați memento-ul în orice moment”, explică reprezentanții Facebook.

De asemenea, „puteți selecta Notification Settings pentru a accesa rapid noua setare Mute Push Notifications. Aceasta va limita notificările de pe Instagram sau Facebook pentru o perioadă de timp, atunci când aveți nevoie să nu fiți deranjat”, mai arată comunicatul citat.