FACEBOOK. Îndemnul Patriarhului Daniel pentru toți preoții: Intrați în rețelele de socializare pentru întâlnirea cu omul de astăzi

Publicat: 23 06. 2015, 08:54
Actualizat: 02 09. 2019, 20:19

FACEBOOK. „Biserica noastră are datoria de a înțelege modul de funcționare al societății informaționale și de a intra în rețelele de socializare pentru întâlnirea cu omul de astăzi”, se arată într-un îndemn al Patriarhului Daniel, citat de Știrile Pro TV.

Potrivit acestuia, rețelele de socializare pot contribui la o mai bună cunoaștere reciprocă a diferitelor tradiții și la consolidarea comunităților de credință. „Totuși, (utilizarea media digitală) poate aduce și noi provocări sau pericole în privința păstrării valorilor”, avertizează el.

Patriarhul Daniel nu are încă un cont personal de Twitter sau Facebook. Ca orice personalitate, înalt prea sfințitul Daniel are el însuși mai multe pagini fictive. Una din acestea a adunat aproape 2.300 de like-uri. Administratorul e prieten cu Constantin Brâncuși, Florin Salam și Mihai Eminescu, iar tot ce apare în timeline n-are legăturî cu cele sfinte.

Papa Paul al II-lea a fost primul înalt prelat care a văzut eficiența rețelelor sociale, iar exemplul e dus mai departe de Papa Francisc.