Familia atacatorului de la Capitoliu spune că acesta a suferit traume la cap în anii în care a jucat fotbal

Publicat: 05 04. 2021, 13:53
Actualizat: 06 04. 2021, 14:12
Familia atacatorului de la Capitoliu spune că acesta nu era terorist / Sursă FOTO: (stânga) Facebook via CNN & (dreapta) Profimedia Images

Familia lui Noah Green, atacatorul de la Capitoliu, a declarat că a acesta a suferit de depresie și „traume repetate la cap” din anii în care a jucat fotbal, potrivit Business Insider.

Atacatorul a suferit din cauza depresiei și a „traumelor la cap”

Fratele lui Green, Brendan, a declarat că fratele său avea un „istoric de comportament tulburător” și că problemele sale de sănătate mintală ar fi putut proveni din loviturile la cap pe care le-a suferit în anii în care a jucat fotbal.

Green, în vârstă de 25 de ani, a petrecut ani buni practicând acest sport, fiind fundaș în timpul facultății urmate la Universitatea Christopher Newport din Virginia.

Atacul a avut loc vinerea trecută

Atacul a avut loc vinerea trecută, când Green ar fi lovit cu o mașină doi ofițeri de poliție la o baricadă din fața Capitoliului SUA. Înregistrările video l-au arătat pe Green care ieșea din mașină, cu cuțitul în mână.

Un ofițer – William „Billy” Evans, veteran de 18 ani și membru al primei unități de intervenție a departamentului de poliție al Capitoliului SUA – a fost ucis în atac.

Familia spune că Green nu era terorist

Fratele lui Green a spus că acesta „nu este terorist în niciun caz” și că a studiat masteratul în administrarea afacerilor. Cu toate acestea, familia a adăugat că el a suferit de „depresie și potențiale boli mintale”.

Washington Post a raportat că Green îi trimisese fratelui său mesaje text înainte de atacul de vineri, spunând: „Mulțumesc pentru tot ceea ce ai făcut. Am privit spre tine când eram copil. M-ai inspirat foarte mult”.

Ziarul a raportat, de asemenea, că familia lui Green a spus că este „foarte șocată și tristă” din cauza atacului și „la fel de uimită ca și restul națiunii”.

În urmă cu câteva săptămâni înainte de atac, acesta transmitea pe conturile de Facebook și Instagram ale sale că și-a pierdut locul de muncă, că suferă, dar și faptul că avea impresia că guvernul vrea „să-i controleze mintea”.