8 ȘTIRI DE LA ORA 8. Suspectul atacului de la Capitoliu, un tânăr de doar 25 de ani! Credea că statul vrea să îl distrugă

8 ȘTIRI DE LA ORA 8. Suspectul atacului de la Capitoliu, un tânăr de doar 25 de ani! Credea că statul vrea să îl distrugă
Tânărul de doar 25 de ani se afla într-o perioadă cumplită din viața sa, potrivit postărilor pe care le făcea pe social media. Credea că statul este împotriva lui / Sursă FOTO: (stânga) Facebook via CNN & (dreapta) Profimedia Images
Publicat: 03/04/2021, 08:00

Autoritățile americane au reușit să îl identifice pe suspectul atacului de la Capitoliu, care a avut loc vineri, 2 aprilie, și în urma căruia un ofițer de poliție a fost ucis. 

Atacul asupra Capitoliului este al doilea în doar trei luni de zile de la asaltul simpatizanților lui Donald Trump. Atunci, cinci persoane au decedat și zece au fost rănite. Un nou incident a avut loc vineri, când un tânăr de 25 de ani a forțat cu mașina o barieră de securitate, lovind intenționat doi agenți de poliție. Ulterior, a ieșit din mașină cu un cuțit în mână având intenția de a răni mai mulți oameni. Bărbatul a fost împușcat de forțele de ordine și apoi a decedat. De asemenea, unul dintre agenții loviți a decedat.

Suspectul credea în tot felul de teorii controversate

Surse din rândul forțelor de ordine au declarat pentru CNN că suspectul ar fi Noah Green, în vârstă de 25 de ani. Acesta absolvise Universitatea Christopher Newport University din Newport News, Virginia, în 2019, având o diplomă în finanțe. De asemenea, tânărul își obținuse carnetul de șofer în Virginia. (Mai multe detalii…)

Gabi Luncă, „marea doamnă” a muzicii lăutărești, a murit la vârsta de 81 de ani. Fiica artistei: „O să ne revedem…”

Gabi Luncă, una dintre cele mai cunoscute cântăreaţe de muzică populară şi de petrecere din România, a murit vineri seară, la vârsta de 81 de ani. Cântăreața fusese internată în spital la începutul lunii martie. Informația a fost confirmată de Spitalul Judeţean Ilfov pentru Antena 3. Rebeca Onoriu a postat și o poză cu părinții ei, Gabi Luncă și Ion Onoriu. Acordeonistul Ion Onoriu, soţul lui Gabi Luncă, a murit în ianuarie 1998. (Mai multe detalii…)

Scandal și îmbrânceli cu pumnii în Consiliul Municipal din Chișinău. „Poliția, poliția, chemați vă rog poliția!”

Scandal și îmbrânceli cu pumnii s-au împărțit în Consiliul Municipal din Chișinău. Aprobarea unui plan urbanistic zonal a generat o altercație între consilierii care au început să se bată pe scenă. Proiectul a fost adoptat, deși consilierii se băteau pe scenă.

„Dezbaterea” unui proiect: aprobarea  Planului Urbanistic Zonal pentru terenurile amplasate în perimetrul străzilor Burebista – Sarmizegetusa și Grădina Botanică – a generat tensiuni între consilierii PAS și PPDA. (Mai multe detalii…)

Lista țărilor din zona galbenă a fost modificată. Bulgaria, Italia, Franţa, incluse pe lista țărilor cu risc epidemiologic ridicat​

Lista galbenă a țărilor/zonelor/teritoriilor de risc epidemiologic ridicat pentru care se instituie măsura carantinei asupra persoanelor care sosesc în România din acestea a fost adoptata vineri de Comitetul Național pentru Situații de Urgenţă (CNSU).

„Se aprobă lista țărilor/zonelor/teritoriilor de risc epidemiologic ridicat pentru care se instituie măsura carantinei asupra persoanelor care sosesc în România din acestea”, potrrivit hotărârii CNSU.

Pe listă se regăsesc ţări ca Bulgaria, Italia, Franţa, Ungaria, Cehia, Belgia, Republica Moldova sau Polonia. Pe lista galbenă se află 43 de țări sau teritorii, CNSU furnizând și rata de incidență cumulată la 100.000 locuitori. (Mai multe detalii…)

Programul Kurtzarbeit: Angajatorii pot reduce programul de lucru până la 80%, cu acordul sindicatelor

Președintele Klaus Iohannis a promulgat, vineri, noua formă a programului flexibil de lucru, cunoscut sub denumirea de Kurtzarbeit, care dă posibilitatea angajatorilor care se află în dificultate finaciară să reducă timpul de lucru al salariaților cu până la 80% din durata contractul individual de muncă, față de 50%, cât prevede legea în vigoare.

Pe perioada stării de urgență/alertă/asediu și în trei luni de la încheierea ultimei astfel de perioade angajatorii afectați de pandemia de COVID-19 pot beneficia de ajutor din partea statului pentru a împărți cheltuielile cu salariile angajaților, în loc să îi trimită acasă. Noul program Kurtzarbeit crește procentul maxim de reducere pe care angajatorul poate să o aplice programului de lucru al angajaților, de la 50 la 80%. (Mai multe detalii…)

Elevii vor beneficia de burse plătite din bugetul de stat. Guvernul României a stabilit cuantumul minim al burselor la valoarea de 100 de lei

Ministerul Educaţiei anunţă că, începând cu acest an, elevii beneficiază de burse plătite din bugetul de stat. În acest sens, prin Legea Bugetului de Stat, au fost alocate 536 milioane de lei, dublul sumei totale acordate anul trecut de către autorităţile publice locale pentru plata burselor şcolare.

Mai mult, prin HG 1.064/2020, Guvernul României a stabilit cuantumul minim al burselor la valoarea de 100 de lei (aprobat și asigurat din bugetul de stat), cuantum care poate fi majorat de autoritățile locale din bugetele proprii. (Mai multe detalii…)

„15 sau 20 de ani” sunt necesari pentru a restaura Catedrala Notre Dame

Catedrala Notre Dame, arsă și esplanada acesteia ar putea rămâne un șantier pentru încă „15 sau 20 de ani”. Rectorul Patrick Chauvet a vorbit pentru The Associated Press, după ceremoniile de Vinerea Mare, inclusiv venerarea „Coroanei de Spini” la baza liturgică temporară a Notre Dame, biserica din apropiere Saint-Germain l’Auxerrois. El a spus că va mai dura ceva timp până când restaurarea Catedralei Notre Dame va fi gata.

În zilele care au urmat incendiului din 15 aprilie 2019, care a cuprins bijuteria gotică a Parisului, președintele francez Emmanuel Macron a stabilit un termen de cinci ani pentru restaurare pentru 2024, când Parisul va găzdui olimpiadele de vară. (Mai multe detalii…)

Sindicalistul Ion Rădoi, nou atac la ministrul Transporturilor, în ziua în care trebuiau închise magazinele de la metrou: ”Să ne dea Drulă un exemplu și să renunțe la 25% din venituri, că el are minim 500 de milioane”

Magazinele de la metrou au rămas tot deschise, în ciuda ultimatumului și avertismentelor date de ministrul Transporturilor și de Metrorex. Conducerea companiei de transport subteran a avertizat că termenul pentru eliberarea spațiilor comerciale din stațiile de metrou expiră la miezul nopții, dar a amânat evacuarea până săptămâna viitoare. Cătălin Drulă l-a acuzat pe Ion Rădoi că s-a aflat spatele protestului de acum câteva zile, dar și că – de 20 de ani – face toate ”jocurile” la Metrorex, iar oamenii se tem de el. În replică, sindicalistul șef îi transmite ministrului că ar trebui să renunțe la 25% din veniturile de minim 500 de milioane lei pe care le obține lunar. (Mai multe detalii…)

Urmărește Gândul.ro pe Google News și Google Showcase
O tânără din Marea Britanie a venit să petreacă pe litoral, la Constanța, și spune...
Pensia uriașă pe care o are Iohannis! A răbufnit și a aruncat pe „masă” o...
FOTO. Viciul lui sunt femeile! S-a logodit cu o actriță din filmele pentru adulți, iar...
Simona Halep revine în Spania! Sportiva din România va evolua la Madrid Open
Un fost ministru a fost filmat omorându-și în bătaie soția, într-un restaurant. Imaginile au stârnit...
Ce s-a putut observa de 1 mai în blestematul loc de la 2 Mai, unde...
Ai cumpărat mici de mangaliță din supermarketurile Lidl? Ce ingrediente conțin, de fapt
Un tânăr din Suceava a omorât un om cu maşina, apoi a fugit. Poliţia l-a...
Adevărul despre starea gravă a lui Florin Piersic! Breaking news!
Președintele Klaus Iohannis se pensionează! Câți bani va primi liderul țării după 42 de ani...
Poveştile de iubire care au rămas doar o amintire! Imagini tari cu Gina Pistol, Răzvan...
La câți KM se schimbă ambreiajul mașinii? Primele semne al ambreiajului uzat
Rusia a recucerit oraşul Robotyne, principala aşezare eliberată de Ucraina în 2023
RISC MAJOR în spațiul cosmic! Un cercetător avertizează că „suntem LA LIMITĂ”
Lege pentru cei care au telefoane mobile. Persoanele care ar putea avea interzis să aibă...
Cum arăta Gabriela Lucuțar, Regina Întunericului de la Chefi la cuțite, înainte de intervențiile estetice....
Ce plantă poate preveni cancerul? Are proprietăți miraculoase: elimină pietrele de la rinichi și tratează...
Florin Piersic, ajuns de urgență pe masa de operație! Care este starea de sănătate a...
"A făcut o mare greșeală că a renunțat la profesia de actor". Carmen Tănase, declarații...
BANCUL ZILEI. Doctorul către Bulă: - Am o singură nelămurire… Dacă te-ai duce seara acasă,...
Unde aleg românii să plece de Paște?