Fanii unei echipe de fotbal, ținuți într-o CUȘCĂ metalică. Siguranța dusă la extrem în Polonia VIDEO

Publicat: 20 03. 2019, 15:38

Săptămâna trecută, circa 100 de suporteri ai echipei Hutnik Cracovia și-au însoțit echipa la un meci împotriva Spartakus Daleszyce, în divizia a treia de fotbal din Polonia. Aceștia au fost înghesuiți într-o cușcă mare de metal, pe durata întregii partide.

Potrivit regulamentului polonez, suporterii echipei-oaspete trebuie să stea separat de cei ai echipei-gazdă, dar de obicei discutăm despre un perimetru izolat în tribuna stadionului. Măsurile drastice au menirea de a preveni actele de violență.

Spartakus Daleszyce a preferat însă să-i țină pe microbiști într-o cușcă, exact ca la grădina zoologică. Nu este prima oară când structura metalică este folosită în acest fel, dar numai acum a atras atenția unui site popular dedicat fanilor fotbalului polonez.

Inspirat probabil de susținerea din mediul online, Artur Trebacz, președintele Hutnik Cracovia, a trimis o scrisoare Comitetului de Securitate al Asociației Poloneze de Fotbal, pentru a-și exprima nemulțumirea față de condițiile inumane în care au fost ținuți fanii echipei sale, de către cei de la Spartakus Daleszyce.

„Fanii au fost ținuți într-o cușcă cu zăbrele, care seamănă cu cele de la grădina zoologică. Înțelegem că securitatea este importantă, dar nu putem merge într-o asemenea extremă, deoarece asemenea „construcții” nu duc la civilizarea unei comunități de pe stadion”, a spus oficialul.

Cei de la echipa învinuită au precizat că au mai folosit cușca pentru fani și nu s-a plâns nimeni, transmite odditycentral.com.

foto: captură youtube.com