FASCINANT. Misterioasa poveste a unui Ferrari F40 „irakian”. Mașina ar fi avut un proprietar notoriu

Publicat: 10 05. 2020, 08:15

Un superb exemplar Ferrari F40 localizat în Irak devine subiectul unor speculații. Mașina rară ar fi făcut parte din colecția deținută de Uday, fiul tiranului Saddam Hussein.

Uday Hussein, una dintre progeniturile lui Saddam Hussein, cel care a condus Irakul între 1979 și 2003, a strâns o colecție fabuloasă de mașini scumpe, formată din o mie de modele, scrie 24auto.ro.

Printre acestea se număra și un model Lamborghini LM002, pe care armata SUA l-a distrus în timpul eliberării Irakului, în 2003.

Însuși Uday ar fi ordonat distrugerea mașinilor de lux înainte ca soldații americani să ocupe Bagdadul. Din fericire, acest Ferrari F40 ar fi scăpat, deoarece a fost ascuns într-un garaj, dar nimeni nu știe nimic sigur.

Un model Ferrari F40 a fost filmat în timp ce rula cu viteză redusă în orașul Erbi, din nordul Irakului. Mașina face parte din colecția unui irakian. Să fie oare acesta supercar-ul lui Uday? Din păcate, se pare că drumurile proaste din Irak și lipsa întreținerii a dus la deteriorarea ușoară a bijuteriei pe patru roți.