Fată de nouă ani la spital, după ce a fost atacată de câini în stradă când se întorcea de la școală

Publicat: 26 10. 2012, 20:16
Actualizat: 28 09. 2018, 17:35

O fetiță în vârstă de nouă ani, din municipiul Bacău, a ajuns la spital, vineri după-amiază, în stare de șoc și cu multiple plăgi mușcate, inclusiv la față, după ce a fost atacată în stradă, în timp ce se întorcea de la școală, de patru câini fără stăpân, transmite corespondentul MEDIAFAX.

Potrivit informațiilor oferite de polițiștii băcăuani, incidentul a avut loc pe strada Aviatori, din municipiul Bacău, copila fiind singură în momentul în care a fost atacată de o haită de câini comunitari chiar în apropiere de casă. Alertat de strigătele copilei, un vecin a intervenit și a reușit să o scoată din colții câinilor, ulterior micuța ajungând la spital.

„Fetița a ajuns la spital traumatizată psihic și cu plăgi multiple la coapse, mâini și o ureche. Cadrele medicale i-au administrat vaccinul antirabic, iar apoi a fost direcționată către Secția de Chirurgie Pediatrică, unde va rămâne internată pentru tratament de specialitate. Desigur, copila va avea nevoie și de consiliere psihologică, ținând cont de trauma prin care a trecut”, a declarat, vineri, pentru corespondentul MEDIAFAX purtătorul de cuvânt al Spitalului Județean de Urgență Bacău, Mirela Romaneț.

Polițiștii au declanșat o anchetă în acest caz și, din primele cercetări, se pare că nimeni nu va fi tras la răspundere.

„În urma cercetărilor desfășurate, s-a constatat că fetița a fost atacată de câini fără stăpân pe o stradă din apropierea locuinței. În această situație, cum nimeni nu poate fi tras la răspundere, incidentul nu reprezintă o infracțiune sau o contravenție care să fie de competența Poliției”, a precizat purtătorul de cuvânt al Inspectoratului de Poliție al Județului Bacău, Raluca Ciobanu.

La sesizarea spitalului, Direcția Generală de Asistență Socială și Protecția Copilului Bacău a declanșat propria anchetă, în condițiile în care fetița atacată de câini are ambii părinți plecați în străinătate, copila fiind în îngrijirea unei mătuși.