Femeia acuzată că a încercat să-l otrăvească pe Trump a fost arestată. Autoritățile americane, rezervate în declarații

Publicat: 21 09. 2020, 08:45
Femeia acuzată că a încercat să-l otrăvească pe Trump a fost arestată

O femeie este acuzată că i-ar fi trimis o scrisoare cu otravă (RICIN) lui Donald Trump, la Casa Albă. Aceasta a fost arestat la granița dintre New York și Canada, au precizat duminică trei reprezentanți ai autorităților, pentru AP.

Scrisoarea a fost interceptată la începutul acestei săptămâni, înainte să ajungă la Casa Albă. Femeia a ajuns în custodia polițiștilor de frontieră, fiind prinsă în timp ce încerca să ajungă în Ontario.

Numele ei nu a fost divulgat, dar riscă acuzații federale deosebit de grave.

Scrisoarea trimisă la Casa Albă provenea din Canada, a anunțat Royal Canadian Mounted Police (RCMP).

A fost interceptată într-o unitate guvernamentală, care verifică scrisorile trimise către Casa Albă. Rezultatele preliminare au indicat prezența ricinului.

Autoritățile nu au dorit să vorbească public despre această anchetă, preferând interviurile din anonimat.

Un purtător de cuvânt RCMP a transmis întrebările către FBI, care a confirmat că o persoană a ajuns în arest, în acest caz.

Scrisorile cu otravă, „la modă” printre cei care vor să provoace sistemul

Nu este prima dată când oficialii americani sunt vizați de scrisori cu otravă.

Un veteran al Marinei americane a fost arestat în 2018 după ce a trimis mai multe plicuri către Trump și membri ai administrației sale, care conțineau substanța din care derivă riciunul. Scrisorile au fost identificate la timp și nimeni nu a fost rănit.

În 2014, un bărbat din Mississippi a fost condamnat la 25 de ani de închisoare după ce a trimis scrisori cu ricin președintelui Barack Obama și altor oficiali americani.

Prima poză cu Aleksei Navalnîi după ce a fost otrăvit. Ce mesaj a transmis dușmanul lui Putin

Aleksei Navalnîi se recuperează bine după tentativa de otrăvire, din câte se pare. Dușmanul lui Vladimir Putin este internat la un spital din Berlin, acolo unde a fost transferat din Rusia, iar marți a postat pe Instagram o fotografie cu el și un mesaj pentru toți fanii săi.