Femeie cercetată după ce câinele maidanez pe care îl adoptase a mușcat un bărbat

Publicat: 25 09. 2013, 08:55
Actualizat: 23 02. 2015, 18:02

O femeie din Ploiești este cercetată penal de polițiști, după ce un câine pe care îl adoptase de la Serviciul public de gestionare a câinilor comunitari a scăpat din lanțul în care era ținut în fața blocului și a mușcat un bărbat, transmite corespondentul MEDIAFAX.

Potrivit purtătorului de cuvânt al Inspectoratului de Poliție Județean (IPJ) Prahova, Raluca Brezeanu, polițiștii Secției 2 Ploiești au deschis dosar penal pe numele unei femei în vârstă de 59 de ani din Ploiești, fiind acuzată că a adoptat un câine comunitar care a mușcat un bărbat.

Polițiștii au deschis dosar penal după ce luni, în jurul orei 10.30, un bărbat de 22 de ani a sunat la 112 și a reclamat că, în timp ce mergea pe aleea unui bloc dintr-un cartier din zona de nord a municipiului Ploiești, a fost mușcat de un câine.

Oamenii legii care s-au deplasat la fața locului au constatat că animalul era crescut într-un coteț improvizat în fața blocului respectiv și fusese adoptat de la Serviciul de gestionare a câinilor comunitari de către femeia de 59 de ani.

Femeia ținea câinele în fața blocului, în lanț, animalul reușind să scape și să-l muște pe bărbatul de 22 de ani.

Locatarii blocului au declarat că animalul îi deranjează și au precizat că nu este prima dată când atacă o persoană.

Potrivit reprezentanților autorităților locale, câinele a fost adoptat anul trecut, iar în prezent a fost ridicat de pe stradă și dus în adăpostul Primăriei Ploiești.

Femeia cercetată penal riscă o pedeapsă cu închisoarea între șase luni și cinci ani.