Fenomen ciudat în Italia. O porțiune din apa canalului central al Veneției a devenit verde fluorescent. Ce EXPLICAȚII au găsit italienii

Publicat: 29 05. 2023, 09:23

Venețienii s-au trezit duminică dimineața cu o priveliște pe care nu au mai întâlnit-o, mai exact, o parte din calea navigabilă centrală a orașului a devenit verde fluorescent.

Autoritățile locale au recoltat probe de apă și au deschis o anchetă urgentă.

Speculațiile abundă cu privire la ceea ce ar fi putut face ca apa din jurul faimosului pod Rialto să își schimbe culoarea.

Explicațiile italienilor

Teoriile variază de la eliberarea de colorant, la un protest al activiștilor de mediu.

Au apărut numeroase speculaţii cu privire la cauza schimbării culorii apei în zona celebrului pod Rialto. Teoriile includ şi vărsarea în apă a unei vopsele în semn de protest al activișilor de mediu.

Presa italiană a raportat că poliția locală examinează camerele de supraveghere pentru a determina dacă incidentul are legătură cu regata de la Volgalonga care a avut loc în acest weekend.

Mulți utilizatori ai rețelelor sociale au spus că imaginile din Veneția amintesc de un eveniment asemănător care a avut loc în 1968, pus la cale de artistul argentinian Nicolás García Uriburu, care a vopsit în verde apele Grand Canal pentru a crește gradul de conștientizare a problemelor ecologice.

Veneția este una dintre cele mai populare destinații din Italia. Nu este de mirare, așadar, că există nenumărate locuri de vizitat în Veneția.

Veneția este un oraș de o imensă frumusețe și semnificație istorică, dar este și unic în felul său. În plus, Veneția este considerat unul dintre cele mai romantice orașe din lume.

Capitală a regiunii Veneto din nordul Italiei, Veneția se află de fapt pe 117 insule mici care sunt conectate printr-o serie de poduri și separate printr-o rețea de canale. Cu o populație de aproximativ 250.000 de locuitori, Veneția nu este unul dintre cele mai mari orașe din Veneto, dar este una dintre cele mai vizitate destinații turistice din țară.