Filmul atacului de pe Rue de la Fontaine povestit de un martor „Un bărbat care arăta ca un soldat echipat de luptă trăgea în rafale. Era profesionist”

Publicat: 14 11. 2015, 11:32
Actualizat: 31 01. 2018, 08:24

Mark Colclough, un bărbat cu dublă cetățenie, britanico-daneză, se plimba cu un prieten pe Rue de la Fontaine în momentul în care în fața unei cafenele și-a făcut apariția un bărbat înarmat, îmbracat în haine negre, strâmte, complet echipat și trăgător profesionist. Acesta a deschis focul asupra oamenilor care stăteau la mesele din afara cafenelei, a împușcat un șofer și apoi a intrat în cafenea, trăgând 15-20 de focuri. 

„Stătea într-o poziție de tragere. Ținea piciorul drept întins în față, iar stângul în spate. Ținea la nivelul umărului stâng o armă automată.

Tot ce purta era strâmt, avea cizme sau niște pantofi și pantalonii îi erau foarte strâmți, la fel și bluza. Nu avea fermoare sau gulere. Toate hainele de pe el erau negre. Arăta ca un soldat echipat de luptă. Un bărbat în uniformă militară, bluză neagră, pantaloni negri, cizme negre.

Era stângaci și trăgea în rafale de câte trei sau patru focuri. Făcea asta intenționat, era profesionist. 

A împușcat trei sau patru oameni care stăteau pe scaunele din fața cafenelei. I-am văzut cum au căzut împușcați. Au căzut de pe scaune, lovind asfaltul. 

Apoi atacatorul s-a rotit și a tras prin geamul unei mașini care se deplasa pe stradă.

A intrat apoi în cafenea. S-a învârtit și s-a învârtit și apoi a deschis focul. Atunci am plecat ca să ne adăpostim.

Am auzit în jur de 15 – 20 de focuri și apoi liniște.”, a povestit Mark Colclough.