Final tragic pentru studenta la Medicină care suferea de o boală necunoscută

Publicat: 09 03. 2015, 20:50
Actualizat: 02 09. 2019, 22:26

Pe pagina de Facebook a colegilor fete a apărut duminică un mesaj de condoleanțe:  „Într-o zi cu soare, cu miros de primăvară și înconjurată de cele mai frumoase flori… Lica a decis să ne vegheze de acolo de sus… Este o lecție de viață pentru noi toți… Dumnezeu să te odihnească în pace suflet drag și frumos! Vă vom anunța în decursul zilei de mâine detalii legate de înmormântare! Mulțumim pentru tot sprijinul și înțelegerea de care ați dat dovadă!”.

Potrivit  viața-liberă.ro, Vasile Dediu era studentă în anul VI la Facultatea de Medicină când a început să se simtă rău. În iarna anului trecut, aceasta s-a internat la Spitalul Județean cu câteva simptome, precum simple dureri abdominale și o stare generală alterată.

După o operație pentru eliminarea lichidului peritoneal și extirparea unui chist ovarian, fără efectuarea unei biopsii, făcută de medicii de la Spitalul Județean, fata s-a simțit tot mai rău. Ea a fost transferată la Spitalul Sf. Spiridon din Iași unde s-au vehiculat mai multe variante de diagnostic: colagenoză, boala Crohn, boala Wilson, tuberculoză intestinală.

După trei săptămâni de internare, medicii au tranferat-o pe tânără la Institutul de Boli Infecțioase Matei Balș deoarece căpătase o infecție cu Clostrydium. Aici a fost suspectată de lupus, diagnosticul fiind ulterior infirmat. După alte două săptămâni, femeia a ajuns la spitalul Fundeni.