Fiul unui fost ministru PNȚCD a lucrat pentru celebra Cambridge Analytica: A încercat să influențeze alegerile și a fost găsit mort într-o camera de hotel

Publicat: 26 03. 2018, 08:48

Christopher Wylie, fostul director de cercetare al companiei și cel care a vorbit prima dată despre cum Cambridge Analytica folosește datele utilizatorilor Facebook fără acordul acestora, a susținut că Dan Mureșan a fost predecesorul său în funcție, informează Daily Nation.

„Când m-am angajat nu mi-am dat seama. El (Dan Mureșan) tocmai fusese găsit mort în camera sa de hotel. De aceea aveau un post liber. Nu pot afirma că a fost ucis. A murit în camera sa de hotel”, a spus Wylie.

La rândul ei, publicația indiană The Print scrie că Dan Mureșan a încercat să influențeze alegeri în India, începând din 2010. Proiectul a căzut fiindcă Alexander Nix, șeful lui Mureșan, a vrut să ia bani, în același timp, de la forțe politice adversare.

În 2012, Dan Mureșan a murit subit în camera sa de hotel din Kenya. Mureșan ocupa poziția de coordonator al campaniilor electorale pentru clienții firmei britanice. El a coordonat campanii în Texas, Virginia și în țări din estul Europei și Africa.