Florin Cîțu, despre un eventual val de Covid „S-ar putea să fie ceva, dar nimic din ce a fost”

Publicat: 02 07. 2021, 17:52
Actualizat: 02 07. 2021, 17:54
Florin Cîțu / Sursă Foto: Facebook

Premierul Florin Cîţu este de părere că România nu ar trebui să se confrunte cu un al patrulea val al pandemiei de COVID-19, având în vedere că există vaccinuri disponibile în țara noastră și populaţia se poate imuniza. Șeful executivului a declarat vineri, la Botoşani, că va susține ca economia să rămână deschisă și să nu mai existe niciun fel de restricții.

„Dacă ne vaccinăm, nu ar trebui să avem niciun val patru. S-ar putea să fie ceva, dar nimic din ceea ce a fost până acum. Singura soluţie este să ne vaccinăm. Nu mi se pare normal să mai închidem economia când avem aceste vaccinuri. Eu voi susţine ca economia să rămână deschisă, să nu mai avem niciun fel de restricţii, pentru că nu trebuie ca cei care s-au vaccinat să mai sufere. Trebuie să meargă înainte”, a spus Cîţu.

Premierul Florin Cîţu a avut, vineri, o întâlnire cu primarii Partidului Naţional Liberal din judeţul Botoşani pe tema proiectelor de investiţii.

Florin Cîțu: Vaccinarea cred că și-a atins obiectivul, acela de a scăpa de pandemie

Premierul Florin Cîţu a declarat, marţi seara, la Digi24, că vaccinarea şi-a atins obiectivul pentru momentul actual, iar varianta Delta a virusului reprezintă un pericol, însă nu ar trebui să fie o mare problemă deoarece în România cetăţenii se pot vaccina oricând, oriunde şi cu toate tipurile de vaccin aprobate.

„Vaccinarea cred că şi-a atins, din punctul meu de vedere, obiectivul pentru acest moment. Am avut acum câteva zile, în Bucureşti, zero persoane infectate cu coronavirusul. Acesta este de fapt obiectivul vaccinării, de a scăpa de pandemie. În acelaşi timp, din punctul meu de vedere, am făcut ceea ce am spus (…). Spuneam că vom putea să avem capacitatea să ajungem la 110.000 de persoane să vaccinăm pe zi. Am făcut acest lucru, statul a făcut acest lucru. Am creat această oportunitate pentru cei care vor să se vaccineze. Cei care nu vor să se vaccineze îşi asumă consecinţele”, a afirmat prim-ministrul, la Digi 24.