FMI: Jumătate din pierderile înregistrate de bănci ca urmare a crizei nu au fost dezvăluite

Publicat: 16 02. 2012, 10:02
Actualizat: 27 02. 2012, 14:34
Aproximativ jumătate din pierderile înregistrate de bănci ca urmare a crizei financiare mondiale nu au fost încă dezvăluite, a declarat, luni, directorul general al Fondului Monetar Internațional (FMI), Dominique Strauss-Kahn, citat de Bloomberg.

Aproximativ jumătate din pierderile înregistrate debănci ca urmare a crizei financiare mondiale nu au fostîncă dezvăluite, a declarat, luni, directorulgeneral al Fondului Monetar Internațional (FMI), DominiqueStrauss-Kahn, citat de Bloomberg.

„Considerăm că ne aflăm în situația în care o mare parte apierderilor nu au fost anunțate. Proporția acestora este dificil deaproximat, însă am putea spune că este aproape de jumătate”, a spusStrauss-Kahn, prezent la o conferință a industriașilor britanici,la Londra.

Sistemul bancar „rămâne insuficient capitalizat” în multe statecu economii avansate, a spus el. FMI a estimat în septembrie căbăncile ar putea avea, încă, active toxice în valoare de 1.500 demiliarde de dolari.

„Probabil că în SUA au fost dezvăluite mai multe (pierderi,n.r.) ca în Europa”, a spus Strauss-Kahn.

FMI a redus, în septembrie, cu 15%, la 3.400 de miliarde dedolari, estimarea privind reevaluarea în scădere a activelor șiportofoliilor de împrumuturi.

Mediafax