Focar de coronavirus la Biroul Electoral Judeţean Dâmboviţa. Alți trei membri au fost testați pozitiv

Publicat: 08 10. 2020, 13:27
Focare de Covid-19, înregistrate în județul Prahova

La Biroul Electoral Judeţean Dâmboviţa este un adevărat focar de coronavirus, după ce alți trei membri au fost depistați pozitiv. Numărul total al celor infectați ajunge, astfel, la șase.

De precizat că printre bolnavi este și subprefectul județului. “Referitor la focarul deschis din cadrul Biroului Electoral Judeţean Dâmboviţa suntem în măsură să facem următoarele precizări:  celor trei persoane cu test  pozitiv li s-au mai adăugat încă un funcţionar din cadrul Instituţiei Prefectului-judeţul Dâmboviţa şi doi din cadrul Autorităţii Electorale Permanente, numărul total ajungând la şase”, a transmis, joi, Prefectura Dâmboviţa.

În prezent, cei șase infectați cu coronavirus sunt izolați la domiciliu și prezintă simptomatologie ușoară. Contacții direcți ai acestora sunt în carantină.

Primele cazuri de infectare cu coronavirus au apărut în rândul celor care au activat în BEJ Dâmboviţa la aproape o săptămână de la alegerile locale.

Focar de coronavirus la BEJ Dâmbovița. Subprefectul județului, testat pozitiv

În primă fază, au fost depistați pozitiv preşedintele Biroul Electoral Judeţean Dâmboviţa, subprefectul judeţului şi reprezentantul Autorităţii Electorale Permanente.

Din cauza faptului că a fost contact direct al unuia dintre aceşita, prefectul judeţului, Aurelian Popa, a intrat în carantină în sediul instituției publice, chiar dacă rezultatul testului în cazul său a fost negativ.

Referitor la acest aspect, Prefectura Dâmbovița a precizat: “Vă asigurăm că măsura este în acord cu legislaţia în vigoare şi a fost luată după o analiză temeinică a situaţiei de fapt. Excludem orice alegaţie referitoare la lipsa unui spaţiu propriu al domnului Aurelian Popa în care acesta s-ar fi putut carantina! Alegerea măsurii carantinării la locul de muncă  a fost făcută din raţiuni practice şi de funcţionare instituţională. În zilele care au trecut volumul de documente ce trebuiau aprobate a fost foarte mare, ele fiind întocmite fie de cei 433 preşedinţi de secţii de votare, fie de cei 89 de preşedinţi de circumscripţie, toate documentele fiind pe suport de hârtie fapt ce a necesitat semnătura olografă şi nu electronică!”.