Alegeri locale 2020| Fostul jurnalist Robert Turcescu nu a câștigat președinția Consiliului Județean Dâmbovița

Alegeri locale 2020| Fostul jurnalist Robert Turcescu nu a câștigat președinția Consiliului Județean Dâmbovița
Publicat: 29/09/2020, 19:19
Actualizat: 29/09/2020, 20:17

Fostul jurnalist Robert Turcescu, devenit deputat PMP de Constanța, a decis să facă o nouă schimbare și a candidat pentru funcția de președinte al Consiliului Județean Dâmbovița.

Robert Turcescu  nu a câștigat președinția Consiliului Județean Dâmbovița

La depunerea candidaturii  Robert Turcescu a declarat că candidează la președinția Consiliului Județean Dâmbovița, fiind legat de acest județ prin faptul că bunicii materni s-au născut acolo, iar sora sa face agricultură de performanță, într-o comună din județ, potrivit g4media.

Ce promitea Robert Turcescu în campanie electorală?

Deputatul PMP Robert Turcescu şi-a depus candidatura pentru preşedinţia Consiliului Judeţean Dâmboviţa, promiţând racordarea la gaze a comunelor şi satelor, construirea unui spital modern şi un sistem de învăţământ performant. El a adăugat că este interesat şi de construirea unui spital judeţean modern, de modernizarea reţelei de drumuri, dar şi de dezvoltarea unui învăţământ performant.

La Consiliul Judeţean Dâmboviţa,  însă PSD este câştigătorul categoric, candidatul acestui partid, deputatul Corneliu Ştefan, fost vicepreşedinte al CJ, obţinând cu 46,71% preşedinţia instituţiei.

Mesajul lui Corneliu Ştefan, după rezultate

“Înainte de toate vreau să mulțumesc tuturor dâmbovițenilor pentru susținerea lor și pentru că au fost alături de mine și de #PSD #Dâmboviţa.

Victoria nu-mi aparține! Este victoria dumneavoastră, a celor care ați fost alături de mine în această campanie electorală.

Ați crezut în mine și în partidul pe care îl reprezint, iar eu promit că nu vă vom dezamăgi!

Avem în față 4 ani de muncă, dar împreună vom reuși în tot ceea ce ne-am propus!

Vă mulțumesc!”, transmite Corneliu Ștefan.

Deputatul PSD Corneliu Ştefan a declarat, duminică, la ieşirea din secţia de votare, că a votat pentru viitorul judeţului Dâmboviţa, pentru proiecte majore.

„Am venit astăzi şi am votat pentru viitorul judeţului Dâmboviţa, am votat pentru proiecte majore pentru judeţ, am votat pentru viitorul copiilor noştri. Am venit alături de primarul municipiului Târgovişte, de colegii parlamentari, am venit alături de colegii candidaţi la Consiliul Judeţean Dâmboviţa”, a spus deputatul Corneliu Ştefan.

Contracandidați

Ştefan i-a avut drept contracandidaţi pe actualul inspector şcolar general din Dâmboviţa, Sorin Ion (PNL), care a obţinut 33,24% din voturi, dar şi pe fostul preşedinte al CJ Adrian Ţuţuianu (Pro România) care a primit 12,43% din sufragii şi pe fostul jurnalist Robert Turcescu (PMP) care a fost votat de 3,07% dintre dâmboviţeni, în timp ce Petre Ionel (ALDE) are 1,48% din voturi.
La Consiliul Judeţean Dâmboviţa PSD a obţinut 17 mandate, PNL 13, în timp ce Pro România va avea patru reprezentanţi în Consiliu.
S-au prezentat la vot 226 989 de dâmbovițeni, procentul final înregistrat la ora 21.00 fiind de 53, 34%, potrivit datelor Autorității Electorale Permanente
Urmărește Gândul.ro pe Google News și Google Showcase