Focar de coronavirus la un spital din Cluj. Peste 10 angajați s-au îmbolnăvit de Covid-19

Publicat: 19 10. 2020, 10:26

Prefectura Cluj a anunțat că un nou focar de COVID-19 a fost descoperit la Spitalul Clujana din Cluj-Napoca, unde cinci medici şi şapte asistente au fost confirmaţi cu noul coronavirus.

Sunt 12 angajaţi din rândul personalului medical pozitivi, 5 medici şi 7 asistente.

Activitatea funcţionează în condiţii relativ normale, au preluat deja de sâmbătă primii pacienţi Covid. S- au luat toate măsurile necesare, ancheta epidemiologică în desfăşurare”, a spus prefectul Mircea Abrudean.

Potrivit acestuia, medicii şi asistentele infectaţi sunt de la terapie intensivă.

În cazul în care focarul se va extinde, vor fi aduşi specialişti din altă parte, a spus Abrudean. Deocamdată, în terapia intensivă funcţionează şase paturi din cele 17, cu angajaţi neinfectaţi.

Un ambulanțier infectat cu SARS-CoV-2 s-a sinucis la spital

Un ambulanțier din Teleorman, în vârstă de 57 de ani s-a sinucis, duminică, aruncându-se de la etajul al treilea al spitalului unde era internat, infectat fiind cu noul coronavirus. Potrivit medicilor, bărbatul avea o stare bună, cu simptome ușoare și ceruse să fie exernat pentru a sta în izolare la domiciliu. Conform anchetei, pacientul le-ar fi spus colegilor de salon, înainte de a se siuncide că nu vrea să-și infecteze familia.

Bărbatul era din Alexandria și lucra ca șofer de ambulanță la o clinică de dializă. Acesta fusese diagnosticat cu Covid-19 și internat, vineri, la Spitalul Caritas din Roșiorii de Vede.

Potrivit primelor rezultate ale anchetei realizate de autoritățile din Teleorman, ambulanțierul s-a aruncat de la fereastra băii etajului trei al spitalului unde acesta era interant din cauza infecției cu noul coronavirus.