Foloseau spitalul drept cabinet privat și taxau la procedură, dar au întâlnit un bărbat care, în loc să plătească, a mers la Poliție

Publicat: 10 02. 2015, 12:02
Actualizat: 10 02. 2015, 15:31

Procurorii Parchetului Tribunalului Vaslui au dispus reținerea pentru 24 de ore a medicilor ginecologi Simona Botez și Doina Andrei de la Spitalul Județean de Urgență (SJU) Vaslui, suspectați că au luat mită de la mai mulți pacienți, pentru diverse intervenții chirurgicale.

De asemenea, anchetatorii au dispus măsura controlului judiciar pentru un al treilea medic ginecolog, Adrian Tănăsescu, precum și în cazul a două asistente de la Secția de Obstetrică-Ginecologie a SJU Vaslui.

Marți, cei doi medici reținuți, Simona Botez și Doina Andrei, vor fi duși la Tribunalul Vaslui, cu propunerea de arestare preventivă pentru 30 de zile.

Luni seară, reprezentanții Direcției Generale Anticorupție (DGA) au făcut mai multe percheziții la locuințele unor medici de la Spitalul Județean Vaslui, precum și la unitatea medicală.

De asemenea, anchetatorii au organizat un flagrant în urma unui denunț formulat de un vasluian, în septembrie 2014, după ce un medic ginecolog ar fi cerut 1.500 de lei pentru a face o întrerupere de sarcină. Astfel, luni seară, medicul Simona Botez a fost prinsă în flagrant în timp ce primea banii ceruți.

„Din probatoriul administrat în cauză până la acest moment, rezultă suspiciunea rezonabilă privind săvârșirea de infracțiuni de corupție și fals, de către cadre medicale din cadrul Spitalului Județean de Urgență Vaslui. În virtutea faptului că dețin o anumită autoritate conferită de pregătirea de specialitate și utilizând resursele SJU Vaslui, cadrele medicale în cauză au creat o practică în sensul pretinderii și primirii de bani de la pacienți în legătură cu îndeplinirea îndatoririlor de serviciu, respectiv prestarea serviciilor medicale”, se preciza într-un comunicat dat publicității, luni seară, de DGA.