Fost preot din Oradea, dat în urmărire. Acesta a fugit imediat după ce a fost condamnat la 9 ani de închisoare

Publicat: 13 02. 2021, 15:42
Actualizat: 06 04. 2021, 15:04
Fost preot din Oradea, dat în urmărire. Acesta a fugit imediat după ce a fost condamnat la 9 ani de închisoare

Un fost preot din Oradea a dispărut din vizorul autorităților la scurt timp după ce a fost condamnat la nouă ani de închisoare pentru fraudă. 

Preotul, acuzat că a păgubit bugetul statului cu peste 1,8 milioane euro

Fostul preot orădean Ovidiu Pop este acuzat că a prejudiciat bugetul statului cu peste 1,8 milioane euro prin tranzacţii ilicite cu produse din carne.

Procesul preotului a durat aproximativ şase ani, iar după condamnare, acesta s-a făcut nevăzut şi a fost dat în urmărire generală.

Cu toate că justiția spune că este vinovat, fostul prelat afirmă contarariul, susţinând că nu a greșit cu nimic.

Fostul părinte a fost condamnat alături de asociatul său la firma Varadia Business, Kallos Lorand.

Cu puțin timp înainte de a primi sentința de condamnare, fostul preot a „dispărut”. Conform spuselor Alinei Fărcuța, purtătorul de cuvânt al Poliției Bihor, oamenii legii l-au căutat pe Ovidiu Pop pentru a-l încarcera, însă acesta a fost de negăsit. Astfel, polițiștii l-au dat în urmărire națională și în consemn la frontieră. Urmează ca acesta să fie dat în urmărire internațională.

Asociatul său, Kallos Lorand, a fost încarcerat la Penitenciarul din Oradea, unde își va executa pedeapsa la care a fost condamnat.

Arhiepiscopia Argeșului a anunțat noile măsuri pentru schimbarea ritualului de botez. ÎPS Calinic: Preoţii sunt rugaţi să respecte mai multe măsuri şi recomandări

ÎPS Calinic a anunțat că Arhiepiscopia Argeşului şi Muscelului a luat o serie de măsuri în legătură cu schimbarea tehnicii botezului,

Calinic este primul înalt oficial din Biserica Ortodoxă Română care anunță astfel de decizii.

„Arhiepiscopia Argeşului şi Muscelului a decis o serie de măsuri noi privind desfăşurarea tainei sfântului botez şi potrivit dispoziţiei Eparhiei Argeşului, pentru a nu se confrunta cu situaţii precum cazul de la Suceava, preoţii sunt rugaţi să respecte mai multe măsuri şi recomandări. Măsurile au intrat în vigoare de luni, 8 februarie. Îndrumările practice pe care le-am întocmit cu privire la rânduiala Tainei Sfântului Botez au fost transmise parohiilor din cuprinsul Arhiepiscopiei Argeşului şi Muscelului”, a declarat,  pentru Adevărul, ÎPS Calinic, arhiepiscopul Argeşului şi Muscelului.