Fost șef SPP, scrisoare către Manda: Membrii CSAT, monitorizați de CIA și SRI

Publicat: 25 04. 2018, 23:49

„Membrii CSAT monitorizați de către SRI șI CIA (..)Vă informez că am intrat în posesia unor date care reflectă faptul că, din ordinul domnilor George Maior și Florian Coldea, membrii CSAT au fost monitorizați în mod complex, unii cu mandate date pe siguranță națională, alții fără mandat, sau pe mandatele date pentru alte persoane din anturajul acestora. De asemenea, am primit informații conform cărora a fost monitorizat, pe mandat de siguranță națională, și domnul Crin Antonescu, inclusiv în perioada în care a asigurat interimatul funcției de Președinte al României. Monitorizarea domnului Călin Popescu Tăriceanu s-a făcut pentru că reprezentanții CIA la București îl suspectau că are conexiuni cu francezii și nu doreau ca acesta să acceada într-o asemenea functie. Și dosarul penal care i s-a construit a fost făcut tot la sugestia acestora, pentru a fi scos din funcția actuală și din zona politică”, susține Dumitru Iliescu în scrisoarea adresată lui Claudiu Manda, postată pe Facebook.

„Monitorizarile menționate anterior au fost făcute tot la sugestia reprezentanților partenerului strategic. Informațiile obtinute în acest mod au fost transmise ilegal reprezentanților partenerilor noștri strategici, afectând grav Siguranța Națională a României”, mai precizează Iliescu.

Fostul șef al SPP precizează că și Departamentul Securității Naționale din cadrul Administrației Prezidențiale a avut cunoștință despre aceste aspecte.

„Informațiile prezentate în această scrisoare mi-au parvenit de la persoane din interiorul SRI, persoane angrenate în operațiunile de monitorizare și ale căror date, furnizate anterior, s-au confirmat în totalitate”, mai spune Iliescu.