Fost senator în comă, după ce a intrat cu mașina pe contrasens în Buzău

Publicat: 22 06. 2018, 11:48
Actualizat: 02 10. 2018, 16:39

Managerul Spitalului Județean de Urgență Buzău, Claudiu Damian, a declarat, corespondentului MEDIAFAX, că fostul senator Gheorghe Mirică a murit pe patul de spital, în ciuda eforturilor medicilor.

„A murit ( Gheorghe Mirică n.r.). A suferit leziuni grave. Impactul a fost violent, a venit în comă, a fost intubat, dar a decedat”, a declarat Damian.

Accidentul a avut loc pe DN 1B, unde un TIR s-a ciocnit de un autoturism. Potrivit purtătorului de cuvânt al Poliției Buzău, Mihail Drăghiciu, bărbatul de 71 de ani din București conducea pe DN 1B, spre Ploiești, iar pe raza localității Istrița de Jos a pătruns pe sensul opus de mers și s-a ciocnit de un TIR.

Surse din rândul anchetatorilor au declarat, corespondentului MEDIAFAX, că bărbatul de 71 de ani este fostul senator Gheorghe Mirică.

Fostul parlamentar era singur în mașină și, spun sursele citate, cel mai probabil s-ar fi aplecat să ia ceva de pe jos și atunci a intrat cu mașina pe contrasens.

Polițiștii au întocmit un dosar penal.

Gheorghe Mirică a fost senator din partea Partidului Național Democrat, consilier prezidențial, iar în ultima perioadă a fost prim-vincepreședinte al Partidului Reformator.

Purtătorul de cuvânt al Poliției Buzău Mihail Drăghiciu a declarat corespondentului Mediafax, că accidentul a avut loc pe DN 1B, unde un TIR s-a ciocnit de un autoturism, o persoană fiind încarcerată.

„Din primele verificări efectuate de polițiști a rezultat faptul că un bărbat, de 71 de ani, din București, care circula cu un autoturism pe DN 1B, pe direcția Buzău către Ploiești, pe raza localității Istrița de Jos a pătruns pe sensul opus de mers și a intrat în coliziune cu un autotren care circula regulamentar, din sens opus”, a declarat Drăghiciu.

Surse din rândul anchetatorilor au declarat că șoferul este fostul senator Gheorghe Mirică. Acesta se află în stare gravă, fiind în comă. Fostul parlamentar era singur în mașină și, apreciază sursele citate, cel mai probabil s-ar fi aplecat să ia ceva de pe jos și atunci a intrat cu mașina pe contrasens.

Polițiștii au întocmit un dosar penal.