Fostul ministru Valeriu Tabără, rănit într-un accident rutier, ar putea fi operat săptămâna viitoare la Timișoara

Publicat: 08 12. 2012, 12:15
Actualizat: 13 02. 2019, 10:29

Fostul ministru al Agriculturii Valeriu Tabără, care a suferit fractură de femur la ambele picioare în urma accidentului rutier în care a fost implicat vineri, ar putea fi operat săptămâna viitoare la Spitalul Județean din Timișoara, unde este internat, transmite corespondentul MEDIAFAX.

Potrivit medicilor de la Spitalul Județean din Timișoara, Valeriu Tabără este supus unor investigații medicale amănunțite, în urma cărora va fi luată o decizie privind intervenția chirurgicală.

„Domnul Tabără este bine, chiar foarte bine. Am reușit să îi echilibrăm diabetul și problemele cardiace. Vom face un bilanț general, apoi vom lua o decizie în privința operației”, a declarat, sâmbătă, corespondentului MEDIAFAX, medicul Horia Vermeșan de la Spitalul Județean din Timișoara.

La rândul său, purtătorul de cuvânt al PDL Timiș, Oana Gaita, a afirmat că Valeriu Tabără va fi operat la Timișoara, cel mai probabil săptămâna viitoare.

Accidentul în care a fost implicat deputatul PDL Valeriu Tabără a avut loc vineri după-amiază, la ieșirea din localitatea Izvin spre Recaș, după ce autoturismul Dacia Logan pe care îl conducea a lovit un cap de pod, apoi s-a răsturnat. Valeriu Tabără era singur în mașină.

Șeful Unității de Primire a Urgențelor din cadrul Spitalului Județean din Timișoara, Mihai Grecu, declara că Valeriu Tabără a suferit o fractură de femur bilaterală, fiind nevoie de o intervenție chirurgicală.

„Fractura de care suferă Valeriu Tabără necesită săptămâni bune sau chiar luni până la vindecare. Leziunea trebuie neapărat operată, iar pacientul va decide dacă se va opera aici sau într-o altă țară. Urmează ca Valeriu Tabără să rămână internat la Secția de Ortopedie, până când va decide unde și când se va opera”, afirma Grecu.

Fostul ministru al Agriculturii Valeriu Tabără, în vârstă de 63 de ani, candidează pentru cel de-al cincilea mandat de deputat, în colegiul electoral din zona Recaș din județul Timiș.

La jumătatea lunii septembrie, Valeriu Tabără a fost supus unei intervenții chirurgicale de tip by-pass la Institutul de Boli Cardiovasculare din Timișoara.