Fostul președinte filipinez Joseph Estrada, condamnat la închisoare pe viață

Publicat: 15 02. 2012, 10:26
Actualizat: 21 05. 2012, 13:39
Fostul președinte filipinez Joseph Estrada, în vârstă de 70 de ani, a fost condamnat miercuri de justiția filipineză la închisoare pe viață pentru corupție, informează AFP. Joseph Estrada, în vârstă de 70 de ani, fost președinte al Filipinelor și vedetă de cinema, va fi reținut la domiciliu până la un nou ordin.

Fostul președinte filipinez Joseph Estrada, în vârstă de 70 de ani, a fost condamnat miercuri de justiția filipineză la închisoare pe viață pentru corupție, informează AFP.

Joseph Estrada, în vârstă de 70 de ani, fost președinte al Filipinelor și vedetă de cinema, va fi reținut la domiciliu până la un nou ordin, a ordonat tribunalul anticorupție din Manila, care i-a cerut acestuia să restituie statului 87 de milioane de dolari. În momentul citirii verdictului, acuzatul s-a prăbușit pe scaun și a strigat că este vorba despre o farsă sau complot. "Acest tribunal a fost special înființat pentru a mă condamna (…). După cum era de așteptat, asta a și făcut", a declarat Estrada.

Avocatul său a anunțat că va contesta în apel această decizie. "Nu va înceta lupta. Va fi achitat de Curtea Supremă" de Justiție, a declarat Rufus Rodriguez, avocatul lui Estrada.

Sute de susținători ai lui Estrada, supranumit și Erap de admiratorii săi, s-au strâns la ieșirea din tribunal agitând pancarte și drapeluri în semn de susținere.

Autoritățile au trimis la Manila 6.000 de polițiști și au mobilizat forțele de securitate pentru a preveni eventuale violențe din partea susținătorilor lui Estrada.

La rândul său, președinția, prin purtătorul său de cuvânt, Ignacio Bunye, a declarat că respectă decizia judecătorilor. "Ne supunem deciziei pronunțate de Sandiganbayan (tribunalul anticorupție). Sperăm și ne rugăm ca legea să triumfe", a spus el.

Â