FOTO | Turiști alungați de pe plajă, la Eforie Sud. De la ce a pornit scandalul

Publicat: 13 07. 2022, 20:07
Actualizat: 13 07. 2022, 21:20

Scandal pe o plajă din Eforie Sud. Mai mulți turiști au fost alungați de un grup de constructori care se apucaseră să monteze câteva baldachine exact în locul în care oamenii erau așezați pe nisip. Oamenii au reacționat și au spus că nu li se pare normal ca pe o plajă a statului român să aibă parte de aşa ceva și au chemat poliția. 

O familie de turişti din Iaşi a ales ca loc de plajă staţiunea Eforie Sud. Pentru că sunt amatori de plajă pe cearşaf, ei au mers într-un loc unde nu existau şezlonguri şi nici indicatoare care să interzică accesul turiştilor.  Doar că, după puţin timp, turiştii s-au pomenit cu şanţuri săpate lângă ei.

Scandalul s-a oprit doar după intervenția poliției

Oamenii au chemat poliţia după ce constructorii le-au cerut să plece de pe plajă. Ei spun că nu li se pare normal ca pe o plajă a statului român să aibă parte de aşa ceva.

„Am ajuns în această dimineaţă (miercuri, 13 iulie n.red.) cu cearşaful pe plaja din Eforie Sud. Ne-am aşezat cu fetiţa la soare, dar, la scurt timp au venit doi băieţi vânjoşi şi au început să arunce nişte lemne pe plajă şi ne-au spus să ne mutăm că ei construiesc un fel de foişor. Au pus mâna pe cazma şi au început să sape în jurul nostru”, spune Mihaela.

Oamenii le-au spus celor doi bărbaţi că nu este normal ce fac şi că ei nu vor pleca de pe acea plajă, însă ei continuau să sape şanţuri, așa că un turist a chemat poliţia. Agenții au discutat cu patronul celor doi angajaţi care, spun turiştii, a venit acolo foarte deranjat că nu-şi poate realiza construcţia pe plaja concesionată de el. După ce și-a dat seama că lumea era agitată, bărbatul le-a cerut angajaţilor să strângă lemnele şi să construiască seara, după ce pleacă turiştii.

„Am vrut şi noi să stăm pe o plajă a statului român, pe cearşaf, la soare”, mai spune Mihaela, conform adevărul.ro.

Potrivit IPJ Constanţa, un angajat al unei firme care a închiriat acel sector de plajă a vrut să „monteze nişte baldachine. Mai mulţi turişti au fost deranjaţi de acest aspect. Poliţiştii ajunşi la faţa locului au restabilit ordinea publică”.