FRANK ZAMBONI, inventatorul mașinii ZAMBONI de refăcut gheața, omagiat astăzi de Google printr-un logo interactiv. VIDEO

Publicat: 16 01. 2013, 13:58
Actualizat: 29 07. 2014, 17:08

FRANK ZAMBONI, inventatorul mașinilor de refăcut gheața care îi poartă numele, este omagiat astăzi de Google, printr-un Doodle interactiv, când se împlinesc 112 ani de la nașterea sa.

FRANK ZAMBONI, fiul unor imigranți italieni, s-a născut pe 16 ianuarie 1901 în Utah. În 1920, FRANK ZAMBONI s-a mutat cu familia în Los Angeles, iar în 1927 și-a deschis, alături de unul dintre frați, o fabrică de gheață. Cu gheața în exces, FRANK ZAMBONI și fratele său au decis să deschidă un patinoar.

În 1949, FRANK ZAMBONI a inventat mașina care îi poartă numele și care poate reface gheața de pe un patinoar în maximum zece minute. În 1953, a obținut un patent pentru invenția sa, care era atât de cerută încât ZAMBONI a fost nevoit să deschidă încă o fabrică, în Ontario, dar și o altă filială a firmei sale, în Elveția.

Deși a rămas cunoscut pentru mașina ZAMBONI, FRANK ZAMBONI a inventat, de asemenea, o mașină care scoate apa și petele de vopsea de pe gazoanele artificiale, și o alta care rulează gazonul.

FRANK ZAMBONI a murit în 1988, la 87 de ani, de cancer la plămâni.

În Google Doodle-ul dedicat lui FRANK ZAMBONI, utilizatorii conduc o mașină ZAMBONI prin mai multe niveluri de dificultate, în care trebuie să refacă gheața „stricată” de patinatori sau hocheiști.

Jocul FRANK ZAMBONI pe Google. Cum se joacă Google Doodle-ul interactiv pentru FRANK ZAMBONI. VIDEO