Fred Flintstone de România, amendat de polițiștii din Cluj. Mergea cu „decapotabila” la plimbare, punând viața șoferilor în pericol

Publicat: 17 08. 2020, 17:11
Fred Flintstone de România, amendat de polițiștii din Cluj. Mergea cu „decapotabila” la plimbare, punând viața șoferilor în pericol

Un bărbat din Cluj a fost amendat de polițiști după ce și-a scos „decapotabila” improvizată la plimare, punând astfel în pericol viața celorlalți participanți la trafic.

„La data de 16 august a.c., în jurul orei 17:30, polițiștii din cadrul Secției 6 Poliție Rurală Florești au vizualizat o serie de imagini apărute pe o platformă de socializare, cu privire la o persoană care se deplasa pe DN1-E60, din direcţia Floreşti spre Gilău, cu un autoturism în stare avansată de deteriorare şi fără a avea plăcuţele cu numărul de înmatriculare montate”, informează IPJ Cluj.

Fred Flintstone de România, surprins pe străzile din Cluj

Autoritățile s-au sesizat din oficiu iar la scurt timp după vehiculul a fost depistat în localitatea Florești. Ulterior, bărbatul în vârstă de 32 de ani, originar din Căpusu Mare a fost legitimat iar polițiștii au descoperit că nici măcar nu avea permis de conducere.

De asemenea, s-a constatat că autoturismul nu era înmatriculat.

În cauză se efectuează verificări sub aspectul săvârşirii infracţiunilor de conducerea a unui vehicul fără permis de conducere și punerea în circulație sau conducerea unui vehicul neînmatriculat, fapte prevăzute şi pedepsite de Codul penal, mai anunță IPJ Cluj.

Ce riscă bărbatul potrivit legii

Conducerea pe drumurile publice a unui autovehicul ori a unui tramvai de către o persoană care nu posedă permis de conducere se pedepsește cu închisoarea de la unu la 5 ani.

Punerea în circulaţie sau conducerea pe drumurile publice a unui autovehicul sau a unui tramvai neînmatriculat sau neînregistrat, potrivit legii, se pedepseşte cu închisoare de la unu la 3 ani sau cu amendă.