GABRIEL COTABIȚĂ A FOST EXTERNAT

Publicat: 16 07. 2015, 10:03
Actualizat: 04 08. 2015, 11:48

„Starea la externare este ameliorată. Din punct de vedere cardiologic, Gabriel Cotabiță este purtător de defibrilator automat, pentru prevenirea recurenței aritmiilor severe. Psihic și neurologic are un status net ameliorat față de internare”, a spus directorul medical al Spitalul Clinic de Urgență Elias.

Gabriel Cotabiță va continua recuperarea în ambulatoriu și va reveni la control medical periodic sau ori de câte ori este nevoie, a mai spus doctorul Dana Safta.

Directorul medical a precizat că Gabriel Cotabiță a beneficiat de asistență medicală gratuită.

„Pacientul a beneficiat de asistență medicală complet gratuită, asigurată prin sistemul public de sănătate”, a spus dr. Dana Safta.

Gabriel Cotabiță a fost internat la Secția de Terapie Intensivă a Spitalului Floreasca în 8 mai, după ce a fost găsit în stop cardio-respirator, în stare de inconștiență, într-o sală de fitness de la un hotel din Capitală.

Cotabiță a fost transferat, pe 16 iunie, la Spitalul Elias, pentru un proces complex de recuperare.

La Spitalul de Urgență Floreasca a fost începută o anchetă, după ce o infirmieră s-a fotografiat în pat lângă Gabriel Cotabiță, când acesta era în Secția de Terapie Intensivă.

Conducerea Spitalului Floreasca din Capitală s-a autosesizat și a dispus constituirea unei comisii disciplinare în acest caz, după ce în presă au apărut informații și o fotografie în care se vede cum infirmiera stă pe pat, alături de Gabriel Cotabiță, și îl ia în brațe.

Până la finalizarea anchetei, contractul de muncă al infirmierei a fost suspendat. De asemenea, a fost sesizat Consiliul de Etică al spitalului, pentru a efectua verificări, au spus reprezentanții Spitalului Floreasca.

Angajata spitalului nu este personal medico-sanitar, ci de îngrijire și lucrează de mult timp în Secția de Terapie Intensivă a Spitalului Floreasca, au precizat pentru MEDIAFAX oficiali ai unității sanitare.

Legea drepturilor pacientului interzice furnizarea oricăror date medicale sau fotografii ale bolnavilor fără acordul acestora sau al familiilor celor internați.