Gabriela Firea îl atacă pe Nelu Tătaru: “Mă așteptam să demisioneze. Asta se numește sfidarea românilor. El și cu Orban sunt complici la toate dramele!”

Publicat: 16 11. 2020, 15:52
Gabriela Firea îl atacă pe Nelu Tătaru: “Mă așteptam să demisioneze. Asta se numește sfidarea românilor. El și cu Orban sunt complici la toate dramele!”

Gabriela Firea, prim-vicepreședinte al PSD, consideră că refuzul lui Nelu Tătaru de a demisiona din funcția de ministru al Sănătății, ca urmare a tragediei de la SJU Piatra Neamț, reprezintă o sfidare la adresa românilor.

Fostul edil al Capitalei susține că ministrul Sănătății ar fi trebuit să-și asume vina pentru ce s-a întâmplat, sâmbătă, la Spitalul Județean de Urgență Piatra Neamț, când în urma unui incendiu izbucnit la secția de Terapie Intensivă și-au pierdut viața zece pacienți.

Asta se numește sfidarea românilor! Cum ar zice Orban: câinii latră, caravana trece! Adică pot crede și spune orice românii, politrucii lui își văd în continuare de scaunele moi, de incompetența și corupția din ministere. Tătaru trebuia să-și dea demisia de la primele victime ale pandemiei! Pentru că este incapabil să aplice măsurile salvatoare din Europa. Le știe, i s-au adus la cunoștință, dar le ignoră. Nu vor testare, pentru a nu se ști numărul real de cazuri. Mă așteptam ca măcar după o astfel de tragedie să-și recunoască eșecul. Și el, și Orban care îl menține în fruntea Sănătății, în vremuri atât de grele, sunt complici la toate dramele din aceste zile”, a scris Gabriela Firea, pe Facebook.

Gabriela Firea, revoltată că Nelu Tătaru nu a demisionat. “Voi continua!”

În ciuda faptului că mai multe persoane importante din România i-au cerut demisia, Nelu Tătaru rămâne ferm pe poziții și este decis să-și continue activitatea pe care a început-o când s-a declanșat pandemia de coronavirus.

Sunt 7 luni şi jumătate în care am girat sau gestionat o pandemie, într-un context în care tot ne întoarcem la acest sistem medical românesc. M-am gândit la tot ce a însemnat tragedie, m-am gândit la tot ce au însemnat acei oameni, m-am gândit la tot ceea ce au însemnat familiile lor, m-am gândit la tot ce a însemnat un act medical de calitate care ar trebui dat în orice unitate medicală, că este în subordinea Ministerului Sănătăţii sau tot ce înseamnă autoritate locală. Atunci, făcând o analiză vis a vis de aceste lucruri, deciziile pe care le voi lua în continuare vor fi cele în care voi continua o activitate şi o reformă a sistemului medical românesc”, a declarat Nelu Tătaru.