EXCLUSIV. Se confirmă dezvăluirile GÂNDUL.RO: mega-contractul pentru 115 mil. de măști a fost semnat luni! Cine l-a dezinformat pe premierul Orban?!

EXCLUSIV. Se confirmă dezvăluirile GÂNDUL.RO: mega-contractul pentru 115 mil. de măști a fost semnat luni! Cine l-a dezinformat pe premierul Orban?!
EXCLUSIV. Se confirmă dezvăluirile GÂNDUL.RO: mega-contractul pentru 115 mil. de măști a fost semnat luni! Cine l-a dezinformat pe premierul Orban?!
Publicat: 04/08/2020, 14:46
Actualizat: 04/08/2020, 15:15

Licitația organizată de Ministerul Sănătății pentru furnizarea a 115 milioane de măști medicale, în contextul crizei medicale induse de noul coronavirus, s-a transformat într-un mega-scandal pe care GÂNDUL.RO l-a prezentat pas cu pas. Premierul Ludovic Orban a răbufnit public, luni, acuzând faptul că semnarea contractului este întârziată, așa încât măștile nu pot fi livrate. Doar că reporterii noștri au dezvăluit, în exclusivitate, că, în realitate, acordul cadru fusese semnat la ora 15.00, iar prim-ministrului României nu i se adusese la cunoștință acest fapt.

Doi dintre participații la licitația câștigată de firma imobiliară NAGUMA (respectiv BEST ACHIZIȚII SRL și UNIFARM SA) depuseseră, într-adevăr, contestații la CNSC, însă acestea au fost respinse. ALPFA MED CLINIC SRL a ”atacat” la Tribunalul București, iar ieri – așa cum a informat, în exclusivitate, GÂNDUL.RO – a fost semnat, la sediul Ministerului Sănătății, acordul-cadru în urma căruia firma ”Naguma Medical Supply” poate furniza, începând de azi, măștile medicale.

În urma declarațiilor prim-ministrului Ludovic Orban, BEST ACHIZIȚII SRL a transmis în urmă cu puțin timp un comunicat în care care îl acuză pe premier că este ”dezinformat”, că nu știe nimic despre acordul cadru care a fost semnat ieri și – mai mult –  că dezinformează populația în legătură cu această ”mega-licitație” controversată.

”BEST ACHIZIȚII SRL este prinsă la mijloc între doi oameni politici care sunt complet dezinformați”, se precizează la începutul comunicatului transmis de BEST ACHIZIȚII SRL și prezentat – în exclusivitate – de GÂNDUL.RO. Iar cei doi oameni politici către care se îndreaptă acuzațiile foarte grave lansate de BEST ACHIZIȚII SRL sunt premierul Ludovic Orban și primarul general al Capitalei, Gabriela Firea.

”Stimate domnule prim-ministru Ludovic Orban,

Societatea noastră a contestat la CNSC procedura de măști de la Ministerul Sănătății în termen de 5 zile de la primirea comunicării. Sunteți total dezinformat când spuneți că noi am așteptat până în ultima zi. UNIFARM SA a contestat această procedură în cea de-a zecea zi. Dezinformați populația când spuneți că doar firma BEST ACHIZIȚII SRL a contestat această procedură.

Au fost 3 societăți: BEST ACHIZIȚII și UNIFARM la CNSC, iar ALPFA MED CLINIC SRL la Tribunalul București. Deci nu puteți spune că doar societatea noastră v-a blocat această procedură. În data de 14 august a fost emisă decizia CNSC și imediat ați fi putut încheia acordul cadru și contractul subsecvent (…), deorece legea vă permite să nu mai așteptați o eventuală cale de atac la Curtea de Apel”, precizează BEST ACHIZIȚII SRL în comunicat.

BEST ACHIZIȚII SRL către Ludovic Orban: ”Ați spus în presă că vă blocăm în continuare procedura, noi am fost de acord să semnăm acordul cadru”

Reprezentanții BEST ACHIZIȚII SRL consideră că premierul Ludovic Orban nu cunoaște respectiva procedură sau, pur și simplu, oferă imaginea unui om politic depășit de situație.

Afirmația făcută de Orban, potrivit căreia BEST ACHIZIȚII blochează procedura de achiziție a celor 115 milioane de măști medicale este, conform comunicatului prezentat în exclusivitate, nefondată.

”Dumneavoastră nu ați putut încheia imediat acest acord cadru deoarece societatea ALPFA MED CLINIC, care v-a contestat la Tribunalul București a avut ultimul termen pe 17.07.2020. Din data de 18.07.2020 ați fi putut încheia acest acord cadru, ceea ce s-a și întâmplat în data de 31.07.2020, când ne-ați invitat să semnăm acordul cadru și noi am fost de acord. Nu înțelegem cum duminică, 2 august, ați spus în presă că vă blocăm în continuare procedura, atâta timp cât noi, pe data de 31.07, am fost de acord să semnăm acordul cadru, ceea ce s-a și întâmplat”

Extras din comunicatul BEST ACHIZIȚII SRL

”Stimate domnule prim-ministru, vă informăm:

Acordul cadru cu Ministerul Sănătății a fost semnat de subscrisa, iar conform propunerii finaciare a firmei NAGUMA MEDICAL SUPPLY, care s-a clasat pe locul 1, mâine – 5 august – ar trebui să se livreze primele 13.600.000 măști. Vă rugăm să solicitați toate datele de la Ministerul Sănătății și să vedeți că vineri, 31 august, noi am fost de acord cu semnarea contractului. Dacă adresa prin care ne solicitați acest lucru ne-ar fi fost adresată imediat după decizia CNSC și a Tribunalului, am fi făcut-o și atunci. Nu este vina subscrisei că Ministerul a întârziat două săptămâni să ne invite la semnarea acordului cadru”, se precizează în comunicatul de presă transmis de BEST ACHIZIȚII SRL.

BEST ACHIZIȚII SRL nu are niciun contract încheiat cu Primăria Capitalei

În comunicatul transmis de BEST ACHIZIȚII SRL se menționează, totodată, că firma nu are niciun contrct încheiat cu Primăria Capitalei, în pofida informațiilor transmise de Gabriela Firea pe pagina sa de Facebook.

”Stimată doamnă Primar General Gabriela Firea,

Referitor la postarea dumneavoastră din data de 2 august, de pe Facebook, facem următoarele precizări:

Societatea BEST ACHIZIȚII SRL nu are niciun contract încheiat cu Primăria Capitalei și nu a depus niciodată nicio contestație, nici la dumneavoastră, nici la unitățile din subordine. Sunteți total dezinformată când afirmați că noi, BEST ACHIZIȚII SRL, v-am blocat mai multe proceduri. Vă rugăm să consultați site-ul Consiliului Național de Soluționare a Contestațiilor și al Tribunalului București și să ne arătați care procedură a fost blocată de BEST ACHIZIȚII SRL”, transmit reprezentanții BEST ACHIZIȚII SRL.

În ceea ce privește afirmațiile dmneavoastră că nu producem nimic, vă rugăm să luați declarațiile de la ANAF și să vedeți că doar în prima jumătate a anului societatea a produs pentru bugetul de stat în jur de 30 milioane RON, bani care au intrat direct în conturile statului.

În ceea ce privește afirmația că putem fi sunați de anumiți prieteni să ne certe că nu este nici corect și nici moral, vă informăm că niciodată nu am renunțat la niciun proces, niciodată nimeni nu și-a permis să intervină în deciziile societății, iar dacă dumneavoastră cunoașteți astfel de lucruri, să le spuneți.

Extras din comunicatul BEST ACHIZIȚII SRL

Gabriela Firea a dezinformat populația, consideră reprezentanții BEST ACHIZIȚII SRL, ceea ce constituie, în ultimă instanță, un grav prejudiciu de imagine adus în relația cu partenerii străini ai firmei.

”Vă rugăm să nu mai dezinformați populația, deoarece avem în portofoliu și parteneri străini cărora ne este greu să le explicăm cele de mai sus.

Atât dumneavoastră, cât și domnul premier ar trebui să vă informați atunci când faceți afirmații despre firme private care au angajați și care își plătesc taxele corect la statul român”, se mai precizează în comunicatul transmis de BEST ACHIZIȚII SRL.

Adrian Artene
Director editorial al Grupului de Presă GÂNDUL, care include, printre altele, web-site-urile gândul.ro, cancan.ro, prosport.ro, promotor.ro, csid.ro, mai mult
Cristian Lisandru
S-a născut în București, pe data de 18 iulie 1968, și este absolvent al Facultăţii de Jurnalism, specializarea Comunicare. Activitatea jurnalistică mai mult
Urmărește Gândul.ro pe Google News și Google Showcase
„Nu e bine deloc”. Starea de sănătate a Regelui Charles s-ar fi înrăutățit. Palatul Buckingham...
Ireal ce a putut păți o tânără de 21 de ani, după ce a băut...
FOTO. Ce frumoasă e iubita celebrului fotbalist! Poze hot cu manechinul
Simona Halep revine în Spania! Sportiva din România va evolua la Madrid Open
Doi angajați de la o bancă din București au văzut că un client avea o...
Cod roșu la Casa Regală a Marii Britanii! Starea Regelui Charles e din ce în...
Regele Charles este într-o stare REA! S-au activat planurile de înmormântare!
Îndrăgostit de România, un italian a decis să pună aici bazele unei afaceri de familie:...
Cine este Ramona, tânăra de 28 de ani care ar fi căzut în gol de...
Carmen Harra, previziuni pentru anul 2024. Cine va câștiga alegerile prezidențiale din România: ,,Poate să...
Wow sau Bau? Cât de mult le-au schimbat operaţiile estetice pe vedetele din România
China ne bate și la diesel! A creat un motor REVOLUȚIONAR
„Este foarte bolnav”. Îngrijorările cu privire la Regele Charles sunt din ce în ce mai...
Un veteran NASA a descoperit o nouă FORȚĂ a naturii, neștiută până acum
Este INTERZIS în România. Te arestează imediat. Legea care te bagă la închisoare
Cât costă cea mai ieftină înmormântare organizată de „Regina Întunericului”. Suma este accesibilă pentru toate...
Regele Charles în stare gravă! Se pregătește înmormântarea!
Leo de la Roșiori a făcut mărturisiri emoționante despre momentele de marginalizare pe care le-a...
Ce au de împărțit la partaj Oana Radu și Cătălin Dobrescu: "El mă amenință că...
BANCUL ZILEI. Un dinamovist merge împreună cu câinele său într-un bar: - Dom’le, incredibil ce...
Galileo Galilei, omul care a schimbat cursul istoriei. „Și totuși, se mișcă!”