GÂNDUL LIVE. Virgil Musta: „Riscăm să avem un al doilea val în toată țara și sistemul medical să nu facă față!”

Publicat: 29 06. 2020, 12:51
Actualizat: 29 06. 2020, 14:53

This browser does not support the video element.

Doctorul Virgil Musta, medic în cadrul spitalului „Victor Babeș” din Timișoara și purtător de cuvânt al instituției, a declarat, la GÂNDUL LIVE, că România riscă un al doilea val de coronavirus, care ar urma să sufoce sistemul medical!

„Nu știu dacă putem spune de valul 2. A crescut numărul de cazuri foarte mult, asemănător cu primul val de pandemie. Sunt zone în care asistăm la un al doilea val. Datorită faptului că nu se respectă regulile. Trebuie să merităm această relaxare. Dacă nu respectăm regulile, nu vom avea nicio relaxare.

România riscă al doilea val de COVID-19!

Cred că ar trebui luate măsuri de responsabilizare. Dacă într-o societate nu se respectă niște reguli, acea societate trebuie izolată, carantinată. Nu știu dacă măsura de a opri complet aceste zone este o măsură bună. Acolo unde există risc de contaminare trebuie luate măsuri.

Lumea va deveni mai responsabilă dacă nu va mai putea beneficia de drumuri la mare, munte etc.

Germania, care este țară civilizată, în momentul unui focar a izolat focarul. A interzis orice activitate în zona respectivă. Nu pot să spun că ar fi recomandabil să închidem litoralul. Dar aceste cazuri s-ar putea să se răspândească în toată țara.

Riscăm să avem un al doilea val în toată țara și sistemul nostru medical să nu facă față”, a declarat Virgil Musta la GÂNDUL LIVE.

Virgil Musta, despre cei „vindecați” de coronavirus! Ce rămâne în corpul pacienților: „Boala a evoluat, după testul negativ”

Doctorul Virgil Musta, medic în cadrul spitalului „Victor Babeș” din Timișoara și purtător de cuvânt al instituției, a declarat că a observat, la unii pacienți declarați vindecați de coronavirus că, de fapt, COVID-19 le-a afectat grav sănătatea pe termen lung.

„Este adevărat, virusul are un tropism pe anumiți receptori care se regăsesc în mai multe organe. Nu numai în plămâni, ci și la nivelul inimii, creierului, rinichiului, vaselor și astfel produc afectări în aceste zone.

Sunt mai cunoscute modificările la nivelul plămânului. Noi am constatat că pacienți în care în faza acută a bolii au prezentat un anumit fel de leziune, specifică. Când au venit la control la o lună, la două luni, avea leziuni mai grave,ceea ce înseamnă că boala a evoluat”, a spus medicul, la Antena 3.

Doctorul Virgil Musta a mai precizat că foarte mulți pacienți tineri, cu vârste între 30-49 de ani, spun că prezintă unele simptome, pe termen lung, asupra sistemului nervos, pe alte organe care continuă și după negativarea și declararea vindecată a coronavirusului.

Musta a spus că nu se știe dacă aceste simptome se datorează unor modificări făcute de virus organismului sau dacă virusul persistă pe o perioadă mai îndelungată de timp și nu poate fi detectat.