ALARMANT. Virgil Musta, despre cei „vindecați” de coronavirus! Ce rămâne în corpul pacienților: „Boala a evoluat, după testul negativ”

Redactor:
Mihai Georgescu
ALARMANT. Virgil Musta, despre cei „vindecați” de coronavirus! Ce rămâne în corpul pacienților: „Boala a evoluat, după testul negativ”
Medicul Virgil Musta, apel pentru cei care s-au vindecat de coronavirus. Foștii pacienți se tem că vor rămâne „fără anticorpi”

Doctorul Virgil Musta, medic în cadrul spitalului „Victor Babeș” din Timișoara și purtător de cuvânt al instituției, a declarat că a observat, la unii pacienți declarați vindecați de coronavirus că, de fapt, COVID-19 le-a afectat grav sănătatea pe termen lung.

„Este adevărat, virusul are un tropism pe anumiți receptori care se regăsesc în mai multe organe. Nu numai în plămâni, ci și la nivelul inimii, creierului, rinichiului, vaselor și astfel produc afectări în aceste zone.

Sunt mai cunoscute modificările la nivelul plămânului. Noi am constatat că pacienți în care în faza acută a bolii au prezentat un anumit fel de leziune, specifică. Când au venit la control la o lună, la două luni, avea leziuni mai grave,ceea ce înseamnă că boala a evoluat”, a spus medicul, la Antena 3.

Doctorul Virgil Musta a mai precizat că foarte mulți pacienți tineri, cu vârste între 30-49 de ani, spun că prezintă unele simptome, pe termen lung, asupra sistemului nervos, pe alte organe care continuă și după negativarea și declararea vindecată a coronavirusului.

Musta a spus că nu se știe dacă aceste simptome se datorează unor modificări făcute de virus organismului sau dacă virusul persistă pe o perioadă mai îndelungată de timp și nu poate fi detectat.

Musta: „Valul doi a venit deja în unele zone din țară”

Medicul Virgil Musta de la Timișoara a remarcat că, în anumite zone din țară, numărul de cazuri este mai mare decât în perioada acută a pandemiei, ceea ce ne indică faptul că avem deja un val doi al pandemiei de coronavirus, cel puțin local.

„Vă dați seama câte cazuri ar putea să apară după o astfel de acțiune?!”

Medicul  atrage atenția că adunările publice precum pelerinajul de la Suceava de miercuri sunt foarte periculoase în contextul în care numărul de cazuri de Covid este în creștere.

„Este una dintre situațiile în care trebuie să fim foarte înțelepți și să avem grijă să nu ne contaminăm. La aceste adunări trebuie să avem grijă să nu devină un focar de contaminare și de infecție. Eu susțin ideea ca oamenii să aibă libertate și să poată participa la aceste evenimente creștine.

„Putem distruge totul, putem da cu piciorul, pentru că nu vrem să înțelegem, să respectăm regulile!”

Musta a lansat un avertisment dur la GÂNDUL LIVE, referitor la cei care manipulează și spun că noul coronavirus „nu există” sau este inofensiv.

„Din fericire în zona noastră este liniște. Avem doar 7 cazuri. În ultimele 2-3 săptămâni au venit 1-2 cazuri pe zi noi și alte 1-2 cazuri vindecate. Există diferențe destul de mari în diferite zone ale țării. Acesta este riscul mare. Dacă nu înțelegem că trebuie să respectăm regulile, că virusul e în continuare în comunitate, vom fi sufocați, ajungem ca Italia. E foarte important să respectăm regulile, pentru că până acum pandemia a fost ținută sub control bine.

Inchide