Gestul făcut de un ambulanțier pentru o pacientă a devenit viral pe rețelele de socializare. „Numele lui trebuie cunoscut de toți”

Publicat: 15 02. 2018, 11:13

Un echipaj de Ambulanță a fost solicitat marți să intervină într-un cătun din Munții Apuseni, de pe teritoriul comunei Scărișoara, în cazul unei paciente, în vârstă de circa 80 de ani, care suferea de insuficiență respiratorie și tensiune arterială crescută.

Ambulanța nu a putut ajunge până la locuința pacientei din cauza drumului inacesibil, astfel că echipajul s-a deplasat pe jos, transportând și trusele medicale.

Ambulanțierul a transportat în spate pacienta de la locuința acesteia până la locul în care drumul era accesibil autovehiculelor, în vreme ce o asistentă i-a dus trusa, monitorul și tubul de oxigen.

Fotografia cu ambulanțierul și pacienta în spatele său a devenit virală pe internet, fiind postată de un coleg al său.

„Se numește Dumitru Ignat. Este ambulanțier la Serviciul Public de Ambulanță Alba, Substația Câmpeni. Ambulanța cu care s-a deplasat la caz nu a putut urca la bolnava cu insuficiență respiratorie și tensiunea arterială crescută. A transportat bolnava în spate. Asistenta mergea lângă el cu tubul de oxigen. Distribuiți vă rog. Numele acestui salvator trebuie cunoscut de toți. Sufletul și Omenia lui merita respectul nostru”, a scris un coleg al său pe Facebook.

Aceștia au ajuns la Spitalul Orășenesc Câmpeni, unde femeia a primit mai multe îngrijiri medicale.