Geta și Erik nu au avut nicio șansă să scape din avalanșă. Concluziile medicilor legiști

Publicat: 24 04. 2017, 11:43
Actualizat: 24 04. 2017, 13:39

Medicii legiști hunedoreni au efectuat, luni dimineața, autopsia trupurilor celor doi copii, iar medicul Dan Mărculescu, șeful SML Hunedoara, a declarat, pentru corespondentul MEDIAFAX, că moartea copiilor a fost violentă, decesul survenind rapid.

În urma autopsiei, medicii legiști au constatat leziuni incompatibile cu viața, traumatism cranian cu fractură craniană, o hemoragie meningo-cerebrală ce a determinată și o paralizie rapidă.

Mai mult, poziția celor doi copii a arătat clar că au fost surpinși de avalanșă, poziția corpului lor neindicând vreun semn de autoapărare, mai spun legiștii.

Cei doi copii din Brașov care și-au pierdut viața, sâmbătă, în masivul Retezat vor fi ridicați, luni, de la Serviciul de Medicină Legală din Deva.

Tatăl Getei Popescu este încă internat la Spitalul din Hunedoara și urmează să fie supus unei examinari cu computerul tomograf, în timp ce la Deva au ajuns mama și sora fetei.

De asemenea, familia lui Erik Gulacsi este și ea la Deva.

Doi copii, campioni la alpinism, au murit, sâmbătă, surprinși de o avalanșă în Munții Retezat. De asemenea, cinci persoane surprinse de avalanșă, printre care și tații celor doi copii, au fost transportate, în noaptea de sâmbătă spre duminică, la spitalele din județul Hunedoara pentru investigații.

Polițiștii au deschis dosar penal pentru ucidere din culpă în acest caz.