Gigi Becali a trimis Parlamentului o petiție prin care cere încetarea abuzurilor la care ar fi supus

Publicat: 11 03. 2014, 18:19
Actualizat: 13 04. 2019, 10:16

În petiție, Becali, închis la Penitenciarul Poarta Albă, se plânge că nu îi este permisă efectuarea unei intervenții chirurgicale și a tratamentului aferent „într-o unitate spitalicească fără pază, din afara țării, dotată cu aparatura medicală necesară, pentru soluționarea bolii grave” de care suferă.

De asemenea, finanțatorul Stelei spune că nu poate lua legătura cu familia, el menționând că a cerut Administrației Naționale a Penitenciarelor (ANP), de mai multe ori, aprobarea unei permisii, însă toate demersurile i-au fost respinse.

„De la data la care am fost încarcerat, 20 mai 2013, nu am mai putut ține contactul cu familia decât telefonic. Acest fapt este legat de tradiția noastră machedonească care nu permite prezența femeilor (mame, soții, fiice, nepoate etc.) să participe la vorbitoarele care se efectuează în cadrul penitenciarelor”, susține Gigi Becali, în petiția transmisă Parlamentului.

Petiția lui Becali este adresată președintelui Comisiei de abuzuri și petiții din Parlament, Mircea Man.

Finanțatorul Stelei are de executat o pedeapsă de trei ani și jumătate de închisoare, după ce a fost condamnat, în 20 mai 2013, la trei ani de închisoare în dosarul schimbului de terenuri cu Ministerul Apărării și a primit ulterior un spor de șase luni, după alte două condamnări, în dosarul „Valiza” și în cel al sechestrării celor care i-au furat mașina.

Gigi Becali a fost încarcerat la Penitenciarul Jilava până în 29 octombrie 2013, când a fost transferat la Penitenciarul Poarta Albă din județul Constanța, după ce Administrația Penitenciarelor a aprobat cererea acestuia.

El a depus, în timpul detenției, cereri de permisie sau de învoire pentru a participa la unele evenimente în familie, precum și o solicitare de întrerupere a executării pedepsei pentru trei luni, toate fiindu-i însă respinse.

Tribunalul Constanța a respins, în 20 februarie, cererea de întrerupere a pedepsei a lui Becali pe motiv că acesta ar avea nevoie de o intervenție chirurgicală la coloană. Decizia a fost contestată la Curtea de Apel Constanța.