GODPORAȚIA. Ghici, Ciupercă, prețul acestei cruci

Publicat: 30 10. 2014, 12:38
Actualizat: 21 08. 2015, 17:19

Președintele CJ Ialomița, Silvian, Ciupercă, cercetat de DNA, este un apropriat al Bisericii, nelipsind de la nicio  procesiune, slujbă aniversară sau sfințire de icoană, scrie adevarul.ro.

Anul trecut, în cadrul unei slujbe omagiale oficiată la Catedrala Episcopală din Slobozia, Silvian Ciupercă a primit din partea Preasfințitului Vincențiu Ordinul „Crucea Sloboziei în grad de cruce aniversară”. Evenimentul a fost urmărit și aplaudat de sute de credincioși aflați la acel moment în biserică. Aceeași cruce a fost acordată în 21 septembrie anul acesta și deputatului Marian Neacșu, liderul grupului PSD din Camera Deputaților,  cu ocazia sfințirii picturii Catedralei Episcopale „Înălțarea Domnului” din Slobozia. La acest eveniment a participat, printre alții, și premierul Victor Ponta, dar și Silvian Ciupercă.

În bugetul Consiliului Județean Ialomița, aprobat în februarie, au fost prevăzuți 1.527.000 de lei pentru culte religioase. Pentru sănătate au fost alocați, însă, numai 515.000 lei.

Președintele CJ Ialomița, Silvian Ciupercă, ar fi favorizat o firmă din Timișoara căreia i-a fost concesionat, în mod fraudulos, un teren agricol de circa 495 de hectare, prejudiciind astfel bugetul instituției cu aproape 200.000 de lei pentru fiecare din cei 35 de ani ai duratei contractului, afirmă procurorii DNA care au făcut miercuri percheziții la sediile Consiliului Județean și Spitalului Județean Ialomița.

Ciupercă este însă suspectat și de alte infracțiuni, între care abuz în serviciuc, trafic de influență și instigare la fals, după cum reiese din documentele aflate la dosar.