Goodbye to Gravity Bike, motocicleta special concepută în amintirea victimelor din Colectiv. GALERIE FOTO

Publicat: 03 06. 2017, 22:53

Dorin Racz a declarat, corespondentului MEDIAFAX, că a lucrat trei luni la acest proiect și că vrea, prin acest gest, ca victimele de la Clubul Colectiv să nu fie uitate niciodată.

„Am conceput motocicleta Goodbye to Gravity Bike pentru comemorarea victimelor de la Clubul Colectiv din București, în memoria lor, pentru a nu fi uitate niciodată și a nu se mai întâmpla o astfel de tragedie. Am lucrat trei luni la ea, este în stil frisco și are un motor american de 1600 cm cubi. Am investit 15.000 de euro în realizarea acestei motociclete la comandă și vreau să o vând cu 16.000 de euro. Am luat legătura cu asociația Beard Brothers din Cluj care se ocupă cu diverse proiecte caritabile. Vreau să donez 20% din sumă pentru asociație și pentru proiectul lor privind secția de arși de la Spitalul Județean Cluj”, a spus Racz.

Dorin Racz are 27 de ani, este din Câmpia Turzii, județul Cluj, și se ocupă de realizarea motocicletelor la comandă, moștenind această tradiție din familie. Anul trecut a ocupat locul 6 la Campionatul Mondial de Motociclete Custom.

Mii de persoane au participat, sâmbătă, la campingul Eldorado din comuna Gilău, județul Cluj, la adunarea motocicliștilor din România, cea de-a 20 – a ediție a Bike Fest.

În cursul zilei, peste 800 de motocicliști au participat la o paradă de la Gilău până în Cluj-Napoca și retur, după care s-au întrecut în concursurile clasice de îndemânare și de motociclete custom. În cursul serii la campingul Eldorado sunt programate concerte.