Grădina Zoologică din Bârlad vinde 200 de animale. „Creșterea acestora nu se mai justifică”

Publicat: 27 03. 2015, 07:57
Actualizat: 06 02. 2016, 06:08

Conducerea Grădinii Zoologice din Bârlad a decis să scoată la vânzare, prin licitație publică, 200 de găini și cocoși de ornament, precum și patru vaci și doi viței, animale folosite pentru activitățile conexe, cum ar fi asigurarea laptelui pentru creșterea puilor de animale.

Prețul de pornire al licitațiilor pentru păsări, stabilit prin hotărâre de Consiliu Local, este de 10 lei pentru o găină și 15 lei pentru un cocoș, iar la animale, 4 lei pentru un kilogram de carne în viu.

„Oricine poate participa la licitație, este una publică și se va desfășura în conformitate cu prevederile legale. Noi am făcut propunerea către Primărie, care se va ocupa de proceduri”, a declarat, joi, corespondentului MEDIAFAX directorul Grădinii Zoologice Bârlad, Adrian Cărăbăț.

Potrivit acestuia, cele 200 de păsări și șase animale vor fi scoase la licitație întrucât creșterea lor nu se mai justifică creșterea, fiind în excedent.

La Grădina Zoologică din Bârlad, care se întinde pe o suprafață de 5,6 hectare, sunt 34 de specii de animale, între care lei, tigri, jaguari, lupi, vulpi, urși, lame și zimbri.