Grădiniță din Bacău, închisă de autoritățile sanitare în urma apariției unui focar de scarlatină

Publicat: 30 01. 2015, 21:12
Actualizat: 31 01. 2015, 09:16

Direcția de Sănătate Publică (DSP) Bacău a dispus suspendarea cursurilor la Grădinița nr. 12 Bacău după ce a fost depistat streptococul de scarlatină la zece copii care frecventează cursurile acestei unități de învățământ, transmite corespondentul MEDIAFAX.

Decizia închiderii pentru o perioadă determinată a grădiniței s-a făcut în urma unui control desfășurat de Inspecția Sanitară de Stat la unitatea școlară în cauză.

„Inspectorii sanitari au stabilit că în respectiva instituție de învățământ trebuie luate urgent măsuri de dezinfecție și igienizare pentru a preveni extinderea focarului, activitate ce se poate face doar în lipsa preșcolarilor, motiv pentru care s-a suspendat activitatea. O parte dintre copiii la care s-a constatat prezența streptococului de scarlatină au fost internați la Secția de Pediatrie a Spitalul Județean de Urgență Bacău”, a declarat, vineri, corespondentului MEDIAFAX purtătorul de cuvânt al DSP Bacău, Anda Dumitrescu.

Reluarea cursurilor la Grădinița nr. 12 Bacău se va face, potrivit reprezentanților DSP, în momentul în care conducerea unității de învățământ va comunica finalizarea lucrărilor de igienizare și dezinfecție.

În județul Bacău, autoritățile sanitare au făcut în această lună 315 analize microbiologice de exsudat faringian, din care 34 au ieșit pozitive la streptococul faringian.