Grav accident rutier în județul Buzău. Un elev al Școlii de Maiștri Militari a MURIT, alți trei sunt RĂNIȚI GRAV, după ce mașina lor s-a izbit de un copac

Publicat: 12 07. 2018, 12:39
Actualizat: 02 10. 2018, 16:43

This browser does not support the video element.

Cei patru militari ai Școlii Militare de Maiștri Militari și Subofițeri a Forțelor Aeriene „Traian Vuia” se întorceau la unitate după o învoire când a avut loc accidentul în care unul dintre ei a murit. La nivelul instituției a fost formată o comisie care să verifice circumstanțele evenimentului.

Potrivit unui comunicat transmis de Școala Militară de Maiștri Militari și Subofițeri a Forțelor Aeriene „Traian Vuia” (SMMMSFA), cei patru elevi se întorceau din învoire cu o mașină personală, iar pe drumul de acces către instituția militară, după traversarea căii ferate, la aproximativ 400 metri de poarta de acces, într-o curbă la stânga șoferul a pierdut controlul mașinii și a lovit un copac de pe marginea drumului.

„Personalul unității a solicitat de urgență, prin serviciul 112, intervenția echipajelor UPU SMURD Buzău, care au acordat primul ajutor victimelor. Din păcate, cu toate eforturile depuse de echipajele medicale sosite la fața locului, caporalul clasa a III-a Comăneci V. Robert George, șoferul autoturismului, nu a mai putut fi salvat. Unul dintre ceilalți trei militari, cu multiple traumatisme, a fost preluat, în stare stabilă, de un elicopter SMURD și transportat la Spitalul Universitar de Urgență Militar Central din București. Ceilalți doi militari, răniți mai ușor, au fost preluați de ambulanțe și transportați la Spitalul Județean de Urgență din Buzău, unde sunt internați în stare stabilă, fiind în afara oricărui pericol”, se arată în comunicatul citat.

Caporalul clasa a III-a Comăneci V. Robert George avea 33 de ani și urma cursul de formare a subofițerilor pe filieră directă din data de 4 septembrie 2017, era angajat al MApN din anul 2009. Era necăsătorit și nu avea copii.

Reprezentanții Școlii au sesizat Parchetul Militar Ploiești de pe lângă Tribunalul Militar București, fiind dispus ca cercetarea la fața locului să fie făcută de Poliția Rutieră Buzău.

Totodată, comandantul Școlii Militare de Maiștri Militari și Subofițeri a Forțelor Aeriene „Traian Vuia” a numit o comisie la nivelul unității care va stabili circumstanțele producerii evenimentului.

sursa foto: observator.tv

sursa video: YouTube/Reporter Buzoian