Gravida din Timișoara diagnosticată cu gripă porcină a fost supusă unei operații de cezariană. Copilul nu a supraviețuit

Publicat: 26 02. 2013, 13:12
Actualizat: 26 02. 2013, 13:12

Femeia de 31 de ani care este însărcinată și este internată în stare critică la Spitalul Județean din Timișoara, fiind diagnosticată cu gripă AH1N1, va fi supusă, marți, unei intervenții de cezariană, medicii încercând să salveze viața fătului.

UPDATE 13:10 Gravida a fost operată, însă copilul nu a supraviețuit.

Purtătorul de cuvânt al Spitalului Județean din Timișoara, Liana Dacilescu, a declarat, marți, corespondentului MEDIAFAX, că tânăra va fi supusă unei operații de cezariană la Maternitatea „Bega”.

„În cursul zilei de astăzi (marți – n.r.) pacienta gravidă și diagnosticată cu AH1N1 va fi supusă unei operații de cezariană, ea fiind însărcinată în săptămâna a 27-a”, a declarat Liana Dacilescu.

Potrivit acesteia, femeia se află în continuare în stare critică, însă medicii au luat decizia de a o supune unei intervenții de cezariană pentru a încerca să salveze fătul.

Femeia de 31 de ani, diagnosticată cu gripă AH1N1, cu o formă severă de virus, a fost internată, duminică, la Spitalul Județean Timișoara, fiindu-i montat un „plămân artificial” – dispozitiv care asigură eliminarea dioxidului de carbon în exces și oxigenarea sângelui. Medicii se declarau rezervați cu privire la șansele ei de supraviețuire.

Liliana Iedu, corespondenti@mediafax.ro