Gruparea care vindea droguri în Centrul vechi opera din 2014. Clienții erau cunoscuți sau recomandați de aceștia

Publicat: 28 04. 2015, 18:10

Sursele citate au declarat pentru MEDIAFAX că clienții grupării erau cunoscuți anterior de către membri, darse mergea și pe recomandare, de la clienții mai vechi.

Întrebate dacă în distribuirea drogurilor erau implicați angajați sau patroni ai cluburilor din Centrul vechi, sursele citate au răspuns negativ.

Prețurile pe care clienții le plăteau erau de 50 de lei pentru un gram de canabis, 200 de lei pentru un gram de MDMA (ecstasy) și 300 de lei pentru un gram de ciuperci halucinogene.

Potrivit surselor citate, MDMA și ciupercile halucinogene sunt produse care produc dependență rapid, crescând exponențial riscul în cazul persoanelor polidependente. Astfel, o persoană deja dependentă de alcool risca complicații majore odată ce prindea dependență și de ecstasy sau ciuperci halucinogene.

Un număr de 11 persoane au fost percheziționate, marți dimineață, de procurorii DIICOT, fiind suspectate că vindeau droguri în Centrul vechi al Capitalei, dar și la diferite evenimente muzicale, potrivit unor surse judiciare.

Polițiștii și procurorii DIICOT au descins la opt adrese din sectoarele 1, 2 și 3 și au pus în aplicare 11 mandate de aducere.

Conform surselor menționate, gruparea deținea două culturi ilegale de canabis.

„Cu ocazia perchezițiilor domiciliare a fost găsită și ridicată cantitatea de patru kilograme de cannabis și au fost depistate două culturi indoor de cannabis, cu sisteme complete de întreținere, preparare, instalații de iluminat, de filtrare a aerului, de umidificare, de irigare programată, de reflectare a luminii, de ermetizare și de încălzire”, confom comunicatului de presă al DIICOT.

De asemenea, procurorii au ridicat 50 de grame de ciuperci halucinogene, 25 grame de MDMA cristale, 31.700 de lei, 750 de dolari și 870 de euro, cinci cântare folosite pentru porționarea drogurilor, precum și 15 telefoane mobile și 15 cartele SIM.