Grupul chinez Sinovel va furniza turbine pentru parcurile eoliene care vor fi construite în Dobrogea

Publicat: 30 05. 2012, 13:26
Actualizat: 02 08. 2014, 21:37

Firmele românești C-Tech și Rokura, parteneri ai companiei Iberdrola, din Spania, au încheiat cu grupul chinez Sinovel au acord în baza căruia acesta va furniza echipamente și servicii pentru capacități energetice eoliene de 1.200 MW care urmează să fie dezvoltate în Dobrogea, potrivit Mediafax.

Acordul de cooperare strategică prevede realizarea unităților în perioada 2012 – 2016.

La semnarea acordului între cele două firme românești și Sinovel Wind Group, al doilea producător mondial de turbine eoliene, a fost prezent și ministrul delegat pentru Mediul de Afaceri, Lucian Isar, care a efectuat în perioada 27-29 mai o vizită oficială în China.

Isar s-a întâlnit cu mai mulți oficiali chinezi, reprezentanți ai unor instituții bancare (China Investment Corporation, China Eximbank, China Development Bank, China Export and Credit Insurance Corporation-Sinosure) și a invitat Banca de Dezvoltare a Chinei să deschidă o filială în România, potrivit unui comunicat al Ministerului Economiei.

Totodată, el a discutat cu reprezentanți ai unor companii chineze care derulează sau intenționează să inițieze afaceri sau investiții în România – China Huadian Group, Junlun International Holding, China Guandong Nuclear Power Group, China New Era Group Corporation și Sinovel Wind Group.