Guvernul a adoptat, joi, OUG de modificare a Codului administrativ

Publicat: 12 09. 2019, 14:23

„În ședința de astăzi (joi – n.r.) a fost adoptată la propunerea Ministerului Dezvoltării Regionale și Administrației Publice un proiect de ordonanță de urgență privind modificarea Codului Administrativ. Astfel, prin această modificare se consolidează a atribuțiile secretarilor generali din ministere pentru evitarea unor disfuncționalități majore din administrația publică”, a declarat purtătorul de cuvânt al Guvernului, Nelu Barbu, la finalul ședinței Executivului.

Acesta a explicat că în mod „concret, actul normativ prevede că secretarul general are rolul de a asigura continuitatea activității instituției care în sitația vacanței funcției de minsitru sau pe epriaoda in care minsitrul se află în imposibilitatea exercitării atribuțiilor dobândește funcția de ordonator principal de credite”.

Actul normativ vine în contextul în care aproape 4.200 de angajați din Ministerul Mediului și agențiile care țin de această instituție, precum și aproximativ 200 de angajați de la Energie nu și-au primit, marți, salariile.

La finalul lunii august, miniștrii Mediului și Energiei, Grațiela Gavrilescu și Anton Anton, au demisionat din funcții după ce partidul din care fac parte, ALDE, a decis să se retragă din coalișie de guvernare. Tot atunci a demisionat și Viorel Ilie din funcția de ministrul pentru Relația cu Parlamentul.