Guvernul a dat undă verde proiectului de lege prin care circa 100.000 de români pierd alocațiile complementare și monoparentale

Redactor:
Maria Toader
Guvernul a dat undă verde proiectului de lege prin care circa 100.000 de români pierd alocațiile complementare și monoparentale
Cabinetul Boc a aprobat, miercuri, proiectul de lege privind alocația pentru susținerea familiei, aproximativ 100.000 de beneficiari de alocații monoparentale sau complementare urmând să piardă aceste drepturi ca urmare a reducerii venitului pentru care alocațiile pot fi acordate.

Cabinetul Boc a aprobat, miercuri, proiectul de lege privindalocația pentru susținerea familiei, aproximativ 100.000 debeneficiari de alocații monoparentale sau complementare urmând săpiardă aceste drepturi ca urmare a reducerii venitului pentru carealocațiile pot fi acordate.

• Potrivit noilor prevederi, alocația pentru susținereafamiliei se acordă celor care au venituri pe membru de familie depână la 370 de lei pe persoană. Cuantumurile suntstabilite în funcție de numărul copiilor din familie.

• Secretarul de stat în Ministerul Muncii Nicolae Ivășchescu adat, marți, ca exemplu o familie cu doi părinți și cu mai mult depatru copii, care are un venit cuprins între zero și 200 de lei șicare va beneficia de un cuantum al alocațiilor de 120 de lei, fațăde 70 de lei. El a precizat că odată cu intrarea în vigoare a noiilegislații va fi abrogată Ordonanța 105 care prevedea aceleașialocații, dar în alte cuantumuri.

Cererea de acordare a alocației, precum și declarația pe propriarăspundere, însoțită de actele doveditoare privind componențafamiliei, veniturile acesteia, se înregistrează la primăriacomunei, orașului, municipiului sau, după caz, a sectoruluimunicipiului București în a cărei rază teritorială își aredomiciliul sau reședința familia. Frecventarea cursurilor școlarede către copiii aflați în întreținere este o condiție pentruacordarea integrală a alocației.

BOMBĂ în televiziune! Dan Capatos, scos de pe Antena 1! Chiar prezentatorul a făcut anunțul
FOTO. Cele mai fierbinţi imagini cu Andra! Lipsită de inhibiţii, ea şi-a lăsat formele la...
Ce s-a ales de Patrick Cioacă, fiul Elodiei. Ce decizie radicală a luat băiatul după...
Ce salarii au angajații RCS & RDS. Se câștigă mai bine decât ai fi crezut
FOTO. Cele mai fierbinţi imagini cu Andra! Lipsită de inhibiţii, ea şi-a lăsat formele la...
Ce e pe cale să se întâmple cu pensiile românilor. Decizie importantă, azi, în Parlament
Demisie în Cehia pe fondul creşterii cazurilor de coronavirus. „Este obosit, dezgustat de politică şi...
BOMBĂ în televiziune! Dan Capatos, scos de pe Antena 1! Chiar prezentatorul a făcut anunțul
Un milionar și-a testat iubita! A anunțat-o că a rămas fara niciun ban! Reacția ei...
A ridicat DRONA să cerceteze o zonă. Când s-a uitat pe filmare a rămas PERPLEX
Andreea Marin, ipostază unică alături de Violeta și Radu! Frații Bănică au atras toate privirile....
ANM îi avertizează pe români! Va fi prăpăd în următoarele zile
Nelu Tătaru anunţă când vom scăpa de coronavirus
Alimentul care îți otrăvește ficatul. TOP 15 mâncăruri de evitat dacă ai ficatul gras
Descoperă România cum nu ai mai văzut-o. Destinaţii de vacanţă magice la doi paşi de...
Compania care schimbă toată piaţa auto. Cum arată maşina creată de ei, care sperie toţi...
×
GÂNDUL LIVE 22.09.2020

Urmăriți GÂNDUL LIVEAu avut o nuntă cu peripeții. Autoritățile locale din Cluj-Napoca au ridicat mașina parcată neregulamentar de doi tineri căsătoriți. După nuntă, mirii se opriseră pentru zece minute să facă poze în parc. Astfel, mireasa a avut parte de o surpriză neplăcută: a privit neputincioasă cum i se ridică automobilul https://www.gandul.ro/19507743Călin Popescu Tăriceanu și Dragoș Bucurenci, printre invitații Emmei Zeicescu

Publicată de Gandul pe Marţi, 22 septembrie 2020
Gândul LIVE!
Inchide