Guvernul președintelui francez obligat să călătorească cu  trenul  în loc de avion, pentru deplasările de serviciu de sub patru ore

Publicat: 13 02. 2020, 20:23
Actualizat: 20 02. 2020, 22:23

PARIS – Guvernul președintelui francez, Emmanuel Macron, a anunțat miercuri o serie de planuri pentru a reduce emisiile de carbon, inclusiv  folosirea autovehicule electrice sau hibrid în locul celor cu motoare pe benzină sau diesel

Alte etape revăzute pentru acest an includ un bonus anual de 220 de dolari pentru funcționarii publici care folosesc  bicicleta sau alt autovehicul pentru călătoria lor către locul de muncă, potrivit publicației The Boston Globe. Această măsură va intra în vigoare cu luna iulie.

Toți miniștrii guvernului vor fi obligați să folosească vehicule reîncărcabile cu motor electric sau hibrid și de asemenea să călătorească cu  trenul  în loc de avionul, pentru deplasările de serviciu de sub patru ore.

Această regulă cu caracter general va avea unele excepții, cum ar fi cazul ”deplasărilor urgente”, a precizat ministrul francez al tranziției ecologice, Elisabeth Borne.

În același timp, membrii guvernului francez vor trebui să folosească autovehicule electrice sau hibrid în locul celor cu motoare pe benzină sau diesel, pe măsură ce flota de mașini a ministerelor va fi reînnoită.

Oamenii de știință spun că emisiile globale de dioxid de carbon și alți poluanți trebuie să înceapă să scadă cât mai curând posibil pentru a atinge obiectivul acordului de la Paris.

Comsia von der Leyen și-a asumat prin Pactul Ecologic European obiectivul de a transforma Europa neutră din punct de vedere climatic până în 2050.

Sursă FOTO: Shutterstock