Harta României Mari, RUPTĂ în Parlamentul Republicii Moldova: ”Nu trebuie promovate aceste idei unioniste”

Publicat: 10 12. 2015, 16:28

Ordinul ministrului Corina Fusu a stârnit rumoare printre socialiști și comuniști, care l-au calificat drept ”o tentativă de destabilizare a situației din țară”, scrie unimedia.info.

”Ministrul Educației a emis un ordin ca în toate școlile din țară să fie repartizată Harta României Mari și drapelul României. Suntem indignați că elevii sunt supuși acestui pericol. Noi nu trebuie să permitem unor grupări cu interese pentru alte state să promoveze aceste idei unioniste. Considerăm că doamna Fusu trebuie să fie audiată, să spună de ce se întâmplă acest lucru”, a declarat deputatul Vlad Bătrâncea de la Partidul Socialist din Republica Moldova.

Ulterior, Bătrâncea a rupt o hartă a României Mari, sub privirile uimite ale colegilor săi.

”Să tot rupeți harta, oricum Unirea se va produce (…) Vreți voi sau nu, dar asta este istoria. Voi umblați cu steaua în frunte, asta se poate, dar copiii nu au voie să afle istoria”, a replicat liderul Partidului Liberal din Republica Moldova, Mihai Ghimpu.

În cele din urmă, propunerea socialiștilor în privința audierii ministrului educației nu a întrunit voturile necesare, fiind susținută de doar 42 de deputați din cei 101 de membri ai legislativului de la Chișinău.

Liderul socialiștilor, Igor Dodon, a amenințat însă că, imediat după sărbătorile de iarnă, formațiunea sa va demara o campanie ”împotriva unioniștilor”.