Hunedoara: Un bărbat a căzut în timpul unui zbor cu PARAPANTA

Publicat: 09 07. 2023, 21:34
Hunedoara: Un bărbat a căzut în timpul unui zbor cu parapanta / Sursa FOTO: cloudbase.ro

Accident care putea avea urmări dintre cele mai grave. Un bărbat în vârstă de 43 de ani a căzut în timpul unui zbor cu parapanta.

S-a întâmplat duminică, 9 iulie 2023, în județul Hunedoara.

În ce stare este victima

Bărbatul a ajuns la spital cu o fractură la picior după ce a căzut în timpul unui zbor cu parapanta. Incidentul a avut loc  duminică după-amiază în zona Clopotiva, din comuna Râu de Mori, judeţul Hunedoara.

Potrivit Inspectoratului pentru Situaţii de Urgenţă (ISU) Hunedoara, în ajutorul bărbatului a intervenit un echipaj SMURD de la Garda de Intervenţie Baru.

„La faţa locului, paramedicii au găsit un bărbat în vârstă de 43 de ani, conştient şi cooperant, care prezenta o fractură de tibie”, a precizat sursa citată.

Victima a primit primul ajutor la locul evenimentului, după care bărbatul a fost transportat cu ambulanţa SMURD la spitalul din Hunedoara, pentru investigaţii medicale amănunţite şi tratament de specialitate.

Un incident similar a avut loc astă-iarnă în Brașov. Salvatorii montani au intervenit pentru a salva un bărbat care a căzut cu parapanta şi a rămas blocat într-un copac. Parapanta acestuia rămăsese agățată într-un pom, la aproximativ 15 metri de sol.

Parapantistul a fost coborât în siguranţă din copac de către salvamontişti, după o așteptare de peste trei ore. Din fericire, acesta nu a suferit răni în urma acestei întâmplări.

Parapanta a rămas agăţată într-un pom, la aproximativ 15 metri de sol.

„Salvatorii montani trebuie să se roage înainte de fiecare misiune şi să spere că drumul va fi liber! Din fericire astăzi nu a murit nimeni, dar ne întrebăm retoric dacă e nevoie să moară cineva pentru ca structurile salvamont – structuri care asigură intervenţia pe munte şi în locuri greu accesibil în regim de urgenţă – să aibă voie să folosească mijloace speciale de avertizare sonoră şi luminoasă pentru a avea prioritate în trafic! Serviciile salvamont deţin legal autospeciale moderne echipate corespunzător cu mijloace speciale de avertizare sonoră şi luminoasă, dar legislaţia nu le permite să le folosească în caz de urgenţă!”, au scris oficialii Salvamont Braşov, pe Facebook, despre cazul respectiv.