Ialomița: Șofer acuzat că a accidental mortal un biciclist și apoi a fugit, arestat preventiv

Publicat: 02 07. 2012, 17:12
Actualizat: 05 07. 2012, 20:50

Un șofer ialomițean de 24 de ani, acuzat că a accidentat mortal un biciclist și a părăsit locul faptei, a fost arestat preventiv pentru 30 de zile, în momentul identificării conducatorul auto având o alcoolemie de 0,87 mg/l de alcool pur în aerul expirat.

Potrivit reprezentantilor Inspectoratului Judetean de Poliție Ialomița, Poliția Municipiului Fetești a fost sesizată prin Serviciul 112 de către un bărbat de 34 de ani, din Fetești, despre faptul că pe strada Călărași din localitate se află o bicicletă avariată și o persoană în șanț, posibil victima unui accident rutier, transmite corespondentul MEDIAFAX.

În urma cercetărilor efectuate, polițiștii l-au identificat pe șoferul autoturismului, acesta fiind un localnic de 24 ani, care a declarat că în momentul evenimentului a crezut că a lovit un câine, motiv pentru care nu a oprit la locul accidentului.

„La momentul identificării șoferului, polițiștii l-au testat cu alcoolscopul, aparatul indicând valoarea de 0,87 mg/l alcool pur în aerul expirat. În urma accidentului rutier, victima, un bărbat de 45 de ani, din comuna Borcea, județul Călărași, a murit, trupul acestuia fiind transportat la morga spitalului din Fetești în vederea efectuării necropsiei. În cauză a fost întocmit dosar penal și se fac cercetări pentru ucidere din culpă și părăsirea locului accidentului de către conducătorul autovehiculului implicat într-un accident de circulație soldat cu moartea unei persoane, fără încuviințarea poliției care face cercetarea locului faptei”, se arată în comunicatul IPJ Ialomița.

Tânărul a fost prezentat Judecătoriei Fetești cu propunere de arestare preventivă, instanța emițând pe numele lui mandat de arestare preventivă pentru 30 de zile.

Decizia, care nu este definitivă, poate fi atacată cu recurs de către avocații acestuia la Tribunalul Ialomița.