Ialomița: Un copil de 10 ani și-a accidentat mortal sora de un an, cu mașina părinților

Publicat: 16 09. 2013, 14:07
Actualizat: 30 03. 2019, 16:20

Un copil de 10 ani, din orașul Țăndărei, s-a urcat la volanul autoturismului părinților, care era parcat în curtea locuinței, descuiat și cu cheia în contact, a pornit mașina și a accidentat-o mortal pe sora sa în vârstă de un an și trei luni, transmite corespondentul MEDIAFAX.

Accidentul a avut loc vineri, fiind anunțat luni de Poliția Ialomița.

Potrivit reprezentanților Poliției Ialomița, oamenii legii au fost anunțați prin 112 că în curtea unui imobil din orașul Țăndărei a avut loc un accident rutier provocat de un băiat de 10 ani, care și-a accidentat mortal sora.

„Copilul de 10 ani, din orașul Țăndărei, a urcat în autoturismul tatălui său. Mașina era parcată în curtea locuinței, era descuiată și cu cheia în contact. Copilul a pornit mașina și a acroșat-o pe sora sa în vârstă de un an și trei luni, care se juca în fața autovehiculului. În urma impactului, fetița a murit”, se precizează într-un comunicat de presă transmis, luni, de Poliția Ialomița.

Conform sursei citate, în acest caz a fost întocmit dosar penal pentru ucidere din culpă și a fost sesizată Direcția Generală de Asistență Socială și pentru Protecția Copilului (DGASPC), pentru declanșarea unei anchete sociale.

Potrivit reprezentanților DGASPC Ialomița, inspectorii instituției urmează să stabilească dacă părinții celor doi copii și-au supravegheat minorii, în caz contrar aceștia riscând să fie acuzați de neglijență.

„O să-i includem pe părinți și pe băiatul de 10 ani într-un program de consiliere psihologică. Este un moment greu pentru această familie și am stabilit ca dupa înmormântarea fetiței să începem o anchetă. O să vedem dacă a fost neglijență și dacă părinții se fac vinovați de nesupravegherea copiilor”, a declarat, luni, directorul adjunct al DGASPC Ialomița, Neculai Badea.